9/11: A legdurvább összeesküvés-elméletek



A 3000 ember életét követelő merényletsorozattal kapcsolatban rengeteg elképzelés fogalmazódott meg az emberek fejében.2016-ban az Iszlám Államról beszélünk a legtöbbet, hiszen a terroristaszervezet az elmúlt időben több merényletet követett el Franciaországban és Brüsszelben, ráadásul sokan félnek, hogy a migránsok miatt nőni fog az öreg kontinensen belüli terrorizmus, ám ez nem jelenti azt, hogy elfelejtjük 2001. szeptember 11-ét, amikor az al-Kaida követett el merényletet az Egyesült Államok ellen.


A múlt vasárnap 15 éve bekövetkezett tragédiában több ezer ember vesztette az életét, a világ számára pedig nyilvánvalóvá vált, hogy a terrorizmus a XXI. század egyik legnagyobb problémája, amivel szembe kell néznünk.


Habár eleinte egyértelműnek tűnt, hogy mi történt New York-ban, később mégis beindult az emberek fantáziája, és egyre vadabb összeesküvés-elméleteket szőttek.


A zsidók elhagyták a helyszínt: Általában rengeteg zsidó és izraeli dolgozott a WTC ikertornyaiban, ám szeptember 11-én nagyon kevesen tartózkodtak az épületekben. Sokan ebből arra következtettek, hogy Izrael is sáros a merényletben. Ezt az elméletet cáfolja az, hogy a 2993 áldozatnak közel tíz százaléka, 270 áldozat biztosan zsidó származású. További száz halott a neve alapján lehetett az.


A nagy Word-leleplezés: A számítógépes guruk kiszúrták, hogy a Word szövegszerkesztőjébe belekódolták a merényletet. Írjuk be a repülő azonosítóját, a Q33-at és a városra utaló NY betűket, majd állítsuk át a betűtípust Windingsre. Ekkor kapunk egy repülőt, két tornyot, egy halálfejet és egy zsidócsillagot, tehát kirajzolódik a WTC-merénylet, ami ráadásul a MOSZAD bűnösségét is megerősíti.


Az elmélettel csak az a baj, hogy a Q33-as számú repülőgép nem volt a WTC közelében. Szeptember 11-én reggel 8 és 9 óra között, 19 arab gépeltérítő átvette az irányítást az American Airlines 11-es és 77-es járata (AA 11, AA 77), illetve a United Airlines 93-as és 175-ös járata (UA 93, UA 175) felett. Az AA 11-et a World Trade Center északi, az UA 175-öt a WTC déli tornyának vezették. Az AA 77-es a Pentagon épületébe csapódott, az UA 93 pedig nem érte el a célját, mert a földnek csapódott.


Rakétatámadás a Pentagon ellen: Túl kicsi a Pentagon épületén keletkezett lyuk ahhoz képest, hogy állítólag az American Airlines 77-es járata belecsapódott. Ezzel kapcsolatban született meg az elmélet, amely szerint a védelmi minisztériumot valójában rakétatámadás érte.


Ezt az elképzelést kísérletekkel cáfolták meg a szakértők, akik bebizonyították, hogy a repülőgép nem hagy maga után meghatározható körvonalat, az ütközést követően. Emellett az is tény, hogy a Pentagonnak csapódó gép egyik szárnya a földnek ütközött és letört, míg a másik a Pentagon támasztóoszlopai miatt szakadt le.


A rakétatámadás ellen szól az is, hogy később megtalálták a 77-es járat pilótafülkéjének darabjait, és az utasok holtestét, akiknek kilétét DNS-vizsgálattal igazolták.


Vadászgép vagy mártírhalál: Az elmélet szerint az American Airlines 93-as járata azért nem érte el a célállomást, mert a légierő egyik gépe lelőtte. Ezt az elméletet azzal cáfolták meg, hogy több utas is telefonált a szeretteinek, akiktől megtudták, hogy mi történt a korábban eltérített gépekkel. Az utasok fellázadtak a terroristák ellen, és ostromolni kezdték a pilótafülkét.


A terroristák azt hitték, hogy csődöt fognak mondani, ezért 20 perccel a célpont elérése előtt, a földnek vezették a járatot. Ezt bizonyítják azok a felvételek, amik tartalmazzák a pilótafülkében vitatkozó terroristák párbeszédét.


Irányított robbantás: Az elképzelés szerint nem azért dőltek össze a tornyok, mert beléjük csapódtak a repülőgépet, hanem azért, mert korábban robbanószert helyeztek el az épület statikailag kiemelten fontos szerkezeti részein. Az elmélet kitalálói ezt azzal magyarázzák, hogy nem a második toronynak kellett volna először összedőlnie, hiszen ott kisebb tűz keletkezett a becsapódás után.


Ezt az összeesküvés-elméletet azzal cáfolták, hogy egy robbanás nyomott hagyott volna, már csak az oszlopok átvágását biztosító rézrepeszek formájában is. Az elmélet ellen szól, hogy az amerikai Szabványügyi és Technológiai Intézet kutatása kimutatta, hogy az épület vázát alkotó oszlopoknak nem kellett megolvadniuk ahhoz, hogy az egész szerkezeti váz összeroskadjon. Ehhez elég volt csak annyi, hogy a tartóoszlopok meglágyulnak, és ne tudják tartani az épület függőlegesen rájuk nehezedő tömegét.


Nem az al-Kaida volt a támadó: Az elképzelés szerint Oszama bin Ladennek egyáltalán nem volt köze a terrortámadáshoz, mert azt a CIA és az FBI csinálta, hogy Bush elnöknek legyen érve arra, hogy megváltoztassa a világot. Más elmélet szerint az izraeli titkosszolgálat, a MOSZAD keze is benne volt a támadásban, de lehet, hogy az űrlények, vagy a gyíkember követték el a merényletet.


Ezt az elméletet nagyon nehéz megcáfolni, leszámítva az űrlény, és a gyíkember részt. Giorgo Benvenuto szerint ebben az elképzelésben azok hisznek, akik utálják az Egyesült Államokat, és az USA-ban mindig a gyilkost, soha nem az áldozatot látják. Az ilyen emberek világképébe nem illik bele a megtámadott Amerika képe.


Az elméletet alátámasztó bizonyítékokat sem könnyű megcáfolni. Sokan például azzal érvelnek, hogy miért kamerázták annyian a WTC épületét aznap. Erre csak azt lehet válaszolni, hogy azért, mert New York egyik nevezetessége volt, mint a Central Park vagy az Empire State Building, az ilyesmit pedig a turisták szeretik lefényképezni.


Erre viszont jöhet az a válasz, hogy mit kerestek ott Amerika legnagyobb tévétársaságai, kamerákkal? Erre csak azt mondhatjuk, hogy New York az egyik legnagyobb, legfontosabb amerikai város, tehát természetes, ha minden egyes nap benne van a hírekben.


(Forrás: fn24)

 

Ajánló

Ajánló