A világ legnagyobb összeesküvése lenne, ha lapos lenne a Föld



Tíz dolog, ami másképp működne, ha az elmélet igaz volna.A világon mindenki abban hisz, amiben csak szeretne, így azt se kritizálhatjuk, aki szerint a Föld lapos, ám van néhány tény, amit nem árt figyelembe venni, ugyanis a tudomány szerint az alábbi dolgok máshogy működnének, ha a Föld lapos volna.

Lehetetlen volna átkelni az Antarktiszon: A lapos Földet mutató térképek szerint a korong szélén helyezkedik el az Antarktisz. A peremen vastag jégfal van, ami megakadályozza, hogy a víz lefolyjon róla. Ha ez nem lenne tévhit, akkor senki sem szelhetné át az Antarktiszt, pedig ezt már sokan megtették.

A gravitáció folyamatosan északra húzna: A lapos Föld elmélet szerint a föld vékony, de hosszú. Ebben az esetben a gravitáció nem lefelé, hanem a bolygó közepe felé húzna. A legtöbb lapos Föld térképen az Északi-sark található középen, tehát valami az Északi-sark felé húzna ugyanazzal az erővel, ami most „lefelé”.

Soha többé nem működne semmilyen navigáció: Ha nem lenne mágnesesség és északi pólus, akkor az iránytűk sem mozognának, a madarak nem tudnák, hogy merre kell repülniük. A csillagképek sem változnának az északi és déli féltekén, ezért a csillagok iránya sem lenne hasznunkra, ha utazunk. Atmoszféra nélkül a fejünkre esnének a műholdak.

A Nap ropogósra sütné a bolygót: A Föld forgásának köszönhető a mágneses mező, ami megvéd a kozmikus sugárzástól és a Nap káros sugaraitól. Ha a forgás megszűnne, akkor a mágneses mező, az ózonréteg és az atmoszféra is eltűnne.

Nagyon messze ellátnánk: A Föld görbülete miatt nagyjából 5 kilométer után minden takarásba kerül a látóterünkben. Ha a Föld lapos lenne, akkor az ablakon kinézve láthatnánk, hogy mi történik a szomszéd országokban.

Nem lennének évszakok: Ha a Föld lapos lenne, akkor nem léteznének évszakok, mert a kerek bolygón azért vannak évszakok, mert a tengelye ferdén áll.

Nem esne az eső: Ha a Föld lapos lenne, akkor a szél csak két irányba, északra és délre, fújna. A szelek és a tengeri áramlatok azért haladnak keletről nyugatra, mert forog a Föld. Ha a Föld nem forogna, akkor eltűnne az a rendszer, ami az esőket okozza.

Elképzelhetetlenül nagy összeesküvés lenne: A lapos Földben hívők szerint a gömbölyű Föld egy óriási összeesküvés, aminek hátterében a NASA áll. Azt, hogy pontosan mennyi ember lehetne benne az átverésben, nehéz lenne kiszámolni, de kezdésnek ott van az Apollo-program, amiben 400.000 ember dolgozott. Ehhez hozzáadhatjuk a szovjet űrprogram résztvevőit.

Emellett nagyjából 8.000 objektumot lőttek ki az űrbe a különböző emberek és csoportok. Ráadásul ott vannak a pedagógusok, akik világszerte azt tanítják, hogy a Föld gömbölyű.

A Föld a Napnak ütközne: A lendület és a gravitáció kombinációjának köszönhető, hogy a gömbölyű Föld a Nap körül kering. A lapos Föld teória szerint a bolygónk nem mozog. Ha ez így lenne, akkor a gravitáció a Napba húz a Földet.

A tektonikus lemezek sem mozognának: Ha nem lennének tektonikus mozgások, akkor völgyek és hegyek sem léteznének, a földfelszín pedig teljes lapos volna. Ha mégis lennének hegyek, a vulkánok akkor is valamilyen csoda folytán abbahagynák a működésüket, ami azért lenne probléma, mert a vulkánok jelentős szerepet játszanak abban, hogy az atmoszférában oxigén van.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló