Készítsünk Halloween-jelmezt!



Minek és hogyan öltözzünk október 31-én?Magyarországon egyre népszerűbbek a Halloween bulik, amikre ugyanúgy jelmezt húzunk, mintha farsang lenne. Ha esetleg még nem találtuk ki, hogy idén milyen maskarában bulizzuk át október utolsó estéjét, akkor az alábbi gyűjtemény nagy segítség lehet.


Joker: Ha szeretnénk úgy kinézni, mint a Heath Ledger által alakított Joker, akkor a ruhánk legyen nagyon ízléstelen, valamint tartalmazzon lila és zöld színt. A sminkelést kezdjük azzal, hogy az arcunkat fehérre alapozzuk. A szemünk környékét feketével tegyük ijesztővé, majd jöhet az ajaknál a jól ismert piros szín, amit fültől fülig húzhatunk.


Freddy Krueger vagy Jason: A Rém álom az Elm utcából Freddy jelmezhez, szükségünk lesz egy viseltes, piros-fekete csíkos pulóverre, kalapra. A megégett arcot sminkkel kelthetjük életre. Ennek az alapja a rózsaszín, amire pirosabb színekkel hegeket árnyalhatunk.


Ha inkább Jasont választjuk a Péntek 13 című horrorból, akkor csak egy hoki-maszk, rongyos, piszkosnak tetsző kabát, és póló kell!


Halál: Keressünk egy csuklyás fekete ruhát! A kaszát ne a szerszámos ládából vegyük elő, hanem szerezzünk be egy műanyagot az egyik játékboltból. A koponyára hasonlító archoz fogjunk egy fekete kontúrt, és azzal rajzoljuk át az orrunkat, a szemünket, a szánkat és azoknak a környékét.


Múmia: Az egyik legkönnyebb jelmez. Vegyük elő a fáslikat, amiket tekerjünk a testünk, végtagjaink köré. A nagyobb hatás kedvéért rojtokban lógjon rajtunk a fásli.


Vérfarkas: A legegyszerűbb az, ha úgy megyünk a buliba, ahogy akarunk. Ha pedig valaki megkérdezi, hogy minek öltöztünk, akkor mondhatjuk, hogy átváltozás előtti vérfarkasnak.


Ha ennél kreatívabbak lennénk, akkor az arcunk alapszíne legyen világosbarna, az orrunk végét pedig fessük sötétbarnára. Az orr alatti ráncokat, a szemhéjráncot, és az ajakbarázdákat, emeljük ki! Ezt követően szemtől lefelé kövessük az arcformánkat, és rajzoljunk csíkokat. Sötétbarnával vastagítsuk meg a szemöldökünket, és egy vámpírfogsort is tegyünk a szánkba a nagyobb hatás kedvéért. A hajunkat borzoljuk össze.Zombi: A célnak tökéletesen megfelel a legrongyosabb ruhánk. A szánk és a nyakunk köré sminkeljünk vérfoltokat, a szemünket pedig tegyük minél beesettebbé. A hajunkkal sem kell bajlódni, mert elég összekócolni.


Ördög: Göndörítsük be a hajunkat, sminkeljünk pirossal, tegyünk fel szarvakat, öltözzünk feketébe vagy vörösbe, és nevessünk ördögien!


Szellem: Ezzel a jelmezzel is nagyon könnyű a dolgunk, mert csak fehér ruha kell hozzá. Vegyünk fel egy fehér felsőt, nadrágot, zoknit, és keressünk hozzá egy kopott cipőt! A sápadt arcbőr elérésének érdekében púderezzük be az arcunkat! Az ősz hajhoz szerezzünk olyan hajfestéket, amit könnyű lesz kimosni! Ha nem sajnáljuk a ruhánkat, akkor egy-két helyen szakítsuk el.


Vámpír: Ez is egyszerű jelmez, mert vámpírfogakat rengeteg helyen vehetünk. Emellett fekete ruhába kell öltöznünk. Ezt dobjuk fel néhány piros kiegészítővel. A sminkelésnél erős fekete színnel hangsúlyozzuk ki a szemünket, az arcunkat pedig púderrel tegyük sápadttá! A nők használjanak vörös rúzst! A hatást fokozhatjuk, ha felveszünk egy hosszú, fekete kabátot.


(Forrás: men.hu)

 

Ajánló

Ajánló