Házimunkára fogott gyerek miatt kritizálják az anyukát



Nikkole Paulun meg akarja tanítani a 6 éves fiának, hogy a főzés és a takarítás nem csak a nők dolga.Talán nem is létezik olyan nő a világon, aki ne hatódna meg, ha a párja úgy dönt, hogy segít a házimunkában és a főzésben, hiszen 2016-ban már rég idejétmúltak a klasszikus férfi-női sztereotípiák.


Nikkole Paulun is úgy gondolja, hogy a házimunka nem kizárólag a nők feladata, ezért a kétgyermekes amerikai anyuka úgy döntött, hogy megtanítja a 6 éves fiát főzni és takarítani. A 22 éves Nikkole erről a Facebookon írt, ahova képeket is feltöltött arról, ahogy a kisfia főz, bepakolja a mosógépet és a mosást intézi.


A bejegyzést több, mint 143 ezren lájkolták és 57 ezernél többen osztották meg. Sokan dicsérték az anyukát, amiért van végre valaki, aki szeretné lerombolni a klasszikus női-férfi sztereotípiákat, ám rengetegen kritizálni kezdték, amiért „szolgának” használj a gyerekeit.


Nikkole, aki anno az MTV várandós tinik című műsorában volt látható, megpróbált értelmet verni a gyűlölködök fejébe, és megírta nekik, hogy lehet, hogy egy napon a fia egyedülálló lesz, de képes lesz ellátni önmagát, nem úgy, mint sok más férfi. Sőt, az is lehet, hogy egy nap a főztjével szeretne lenyűgözni egy számára fontos személyt, de az sem árt, ha képes lesz besegíteni a jövendőbelijének a házimunkában.


Nikkole arról is beszélt, hogy a társadalom folyamatosan arra panaszkodik, hogy a gyerekek semmi hasznosat nem tanulnak az iskolában, de szerinte először otthon, a szülőknek kellene megtanítaniuk a fontos dolgokat a gyerekeknek, amit azoknak a férfiaknak a szülei, akik nem főznek, nem tettek meg.A hozzászólók közül nem mindenki értett egyet az anyukával. Az egyikük például az alábbit írta:

Nem azért van gyereked, hogy rabszolgaként tartsd, vagy azért, hogy vele végeztesd el azokat a feladatokat, amikhez nincs hangulatod. Egyetértek a nevelés felelősségével, de ami sok, az sok.”


Volt, aki azt kérdezte az anyukától, hogy az egyéves lányát is így akarja-e nevelni, vagyis megtanítja neki például a fűnyírást, más kerti munkákat? Nikkole válasza erre egyértelmű igen volt, mivel egyedülálló anyaként nagyon jól tudja, hogy milyen nagy szükség van arra, hogy ezekhez is értsen. Ezen kívül azt is elárulta, hogy a fia zsebpénzt kap az elvégzett házimunka után.


Sokan kiálltak Nikkole mellett, valamint fényképekkel bizonyították, hogy a saját gyermekük is besegít a házimunkába, mert ez csapatmunka, tehát nem csinálhat mindent egyedül az anyuka. A kommentelők között pedig többen büszkék arra, hogy megtanították a gyermeküknek a különböző házimunkákra, mert ezzel nincs semmi baj.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló