Tornado segített a mindenkitől félő kisfiúnak



A segítő kutya az első, akihez az 5 éves Kainoa képes kötődni.Az autista Kainoa a világon senkinek sem engedte meg, hogy hozzáérjen, így az édesanyja is hiába próbált közeledni eddig az 5 éves fiához, ám most szívet melengető történetről számolt be a Love What Matters Facebook oldalán.


Shanna Niehaus elárulta, hogy a család Japánból utazott az Ohio-i 4 Paws For Ability központba, mert közel két év után végre kaptak egy segítő házi kedvencet, akivel már az első találkozás nem várt sikert hozott.


Amikor ugyanis Kainoa és Tornado meglátta egymást, az 5 éves kisfiú egyből élvezni kezdte a segítő kutya társaságát. A fent látható kép megörökítette az anyuka arckifejezését, ahogy a könnyeivel küszködve figyeli, hogy Kainoa élvezi a kutyával való együttlétet.


Shanna meghatottsága már csak azért is érthető, mert a gyermeke eddig annyira félt, hogy még az anyukája sem tudta megölelni, megfürdetni, felöltöztetni, szabadon megérinteni, vagy összebújni, most viszont Kainoa önként feküdt neki Tornadónak.


Az arckifejezés annak is szól, hogy az anyuka már többször látta, ahogy a kisfia próbál barátkozni a játszótéren, de eddig nem sikerült baráti, vagy bármilyen kapcsolatot létesítenie. Ez a sikertelenség azt eredményezte, hogy Kainoa hónapokig sírt esténként, mert a családján kívül nincs semmilyen kiegyensúlyozott kapcsolata, pedig a kisfiú nagyon keményen dolgozik az autista terápián.


Most viszont Shanna szemtanúja lehetett, hogy Kainoa kapcsolatot teremt a segítő házi kedvenccel. A meghatódott anyuka elmondta, hogy ez a pillanat megért minden harcot, diagnózist, dollárt, kitöltött nyomtatványt, új gondozót, iskolai találkozót, titokban elsírt könnyeket, minden hátra tett lépést, és a jövő minden csodáját.


Az anyuka, aki most először nem azért sírt, mert látta, hogy a fiának milyen fájdalmas pillanatokkal kell szembenézni, hanem valami leírhatatlan érzés miatt, biztos benne, hogy Tornado miatt mostantól minden rendben lesz.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló