Gyors személyiségteszt - ajtó önmagad felé



Csupán egyetlen kép is elég ahhoz, hogy megtudja bárki, milyen is a személyiséged valójában! 

A pszichológiában az (is) a nagyszerű, hogy látszólag egyszerű dolgokból is képes az ember megismerni a másiknak akár legrejtettebb vonásait is. Viszont az sem utolsó szempont, hogy ezekkel a módszerekkel sokkal közelebb kerülhetünk magunkhoz és könnyebben megérthetjük magunkat is egy egy élethelyzethez való hozzáállásunkban is. A következő tesztben csupán egyetlen képet kell kiválasztanod és máris betekintést nyerhetsz saját lelkivilágodba és pszichédbe! 

1. Lételemed a szabadság. Szereted a magad útját járni és nem igazán szereted, ha valaki megkérdőjelezi probléma megoldó stratégiád. Kifejezetten menekülsz a kötelező dolgok elől és igyekszel távol maradni az olyan emberektől, akik erőszakosan szeretnének rád tukmálni valamit, főként a saját akaratukat, elképzeléseiket. Szeretsz kiállni magadért és az elképzeléseidért, ám ha lehet a lehető legkevesebb konfliktus árán, ugyanis nem szeretsz vitázni. Szereted a saját tempódban végezni a feladataidat, dolgaidat és ódzkodsz attól, ha valaki siettetni szeretne. 

2. Igazi független személyiség vagy. Különösen jól érzed magad egyedül és ha valamilyen oknál fogva nem jut elég időd arra, hogy egyedül legyél a gondolataiddal, azt eléggé nehezen viseled, ezt pedig akaratlanul is mások tudtára adod. Szereted meghúzni a határaidat és nem nézed jó szemmel, ha valaki kéretlenül átlépi azt. Bár jól érzed magad társaságban és igazán mély kapcsolatokat táplálsz, a fontos kérdésekben szereted magad meghozni a döntéseidet és a saját módszereiddel megvalósítani az elképzeléseidet. Önállóságod eleinte sokaknak furcsa lehet és talán nem is nézik jó szemmel, de bátran járd tovább ezt az utat, hiszen vajmi kevés olyan ember van, aki annyira öntudatos tud lenni, mint te. 

3. Te egy igazi vidám és optimista lélek vagy. Nem tudod megérteni azokat az embereket, akik szerint a világ fekete és fehér, mert te mindent színesben látsz. Akár merre nézel, mindig jobbnál jobb lehetőségekbe botlasz, mert meg van a képességed hozzá, hogy észre vedd azokat. Fontos számodra az élet apróbb dolgainak az élvezete, ezek töltenek fel igazán téged. Közel állnak hozzád az izgalmas élmények is, mert ezekben tudsz a legjobban kiteljesedni. Társasági ember vagy és nagyon kedveled a közös programokat, amiken legszívesebben hozzád hasonló emberekkel szeretsz részt venni. Kíváncsiságod és érdeklődő személyiséget folyton egy újabb ismeret megkötésére késztet téged. 

4. Benned egy kalandvágyó felfedező veszett el. Imádod az újdonságokat és folyton érzed a késztetést rá, hogy valami újjal ismerkedj meg. Ennek néha az az ára, hogy nem tudsz igazán kötődni semmihez sem, de úgy érzed nem is szükséges, hiszen rengeteg dolog van a világon és vétek lenne egy valaminél leragadni. Nem tölt el szorongással, ha nagy változás történik az életeben és valami olyanba kell belefognod, amit eddig nem is ismertél, épp ellenkezőleg, már izgatottan várod. A lazaság, a nyitottság és a spontaneitás jellemzőek a leginkább rád. 

5. A lelki béke nagy mestere vagy, legalább is igyekszel erre törekedni a mindennapokban. Szereted, ha tudod mi vár rád, így előre fel tudsz készülni jó alaposan, ahogyan szoktad. Akkor érzed a legjobban magad, ha körülötted és a szeretteid körül is minden rendben van, hiszen nagyon is szívügyednek érzed mások életét is. Nagyon jó hallgatóság vagy és maximálisan támogatod azokat, akiket egyszer a szívedbe zártál. Azt viszont egyáltalán nem csíped, ha valami oknál fogva váratlan dolog köszönt be az életedbe, hiszen ha nem érzed magad felkészültnek, az szorongással tölthet el. 

6. Te vagy a megtestesült lélekbúvár. Csend, relaxáció, kikapcsolódás. Ezeket a dolgokat kedveled a leginkább. Nagyon fontos neked, hogy elég időd jusson arra, hogy mélyebb utazásokat tegyél magadba, éppen ezért mindig hasznosan telik az egyedül töltött idő számodra. Közel áll hozzád a spirituális felfogás, mert minden mögött keresel egy fajta magasabb jelentést. Emiatt olykor túlságosan is belefeledkezel a részletekbe, de idővel sikerül megtalálnod az aranyközéputat. Mivel nem szereted a zsúfolt rendezvényeket, így nem rendelkezel több 100 ismerőssel, ugyanis neked ennél sokkal kielégítőbb és mélyebb kapcsolataid vannak. 

(forrás: bien.hu) 

Ajánló

Ajánló