5 dolog, amit karácsony előtt meg kell tennünk



Egy hét múlva kezdődik az adventi időszak, amit könnyen átvészelhetünk, ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat.Jövő hét vasárnap ismét előkerülnek az adventi koszorúk, mert kezdődik az adventi időszak. Ennek a ténynek sokan örülnek, de még többen nem, mert csak azt látják az ünnepben, hogy megint egy kisebb vagyont ki kell adni az ajándékokra, a fára, a karácsonyi menüre és dekorációra.

Az adventi időszak igazán stresszes, ráadásul időt és energiát rabló, ám nem muszáj idegeskedve töltenünk a következő heteket. Ha az alábbi öt dolgot még megtesszük karácsony előtt, akkor könnyebben át fogjuk vészelni a decembert.

Új süteményrecept: Ha szeretünk a konyhában szorgoskodni, akkor használjuk ki, hogy karácsonyra úgyis elvárt, hogy süssünk valamit, és kezdjünk el már most gyakorolni, kísérletezni. Ez azért fog jót tenni, mert így nem kell azon aggódnunk, hogy tökéletesen sikerül-e a sütemény.

Régi játékok adományozása jótékony célra: Advent idején több helyre is eladományozhatjuk az otthon csak helyet foglaló régi játékainkat. Válogassuk ki azokat, amelyektől meg tudunk válni, és adjuk oda a rászorulóknak!

Gesztenyesütés grillen a barátokkal, vagy a családdal: Hívjuk össze a barátainkat, a családunkat, majd öltözzünk fel jó melegen, és menjünk ki a kertbe, ahol a grillen süssünk gesztenyét, ami nemcsak finom és egészséges csemege.

Vidám, közös séták a frissítően csípős estéken: Igaz, ami igaz, egyre hidegebb van, korán sötétedik, és sok a csapadék november végén, de ez ne legyen ok arra, hogy a négy fal között maradunk! A friss levegő és a séta még a hidegben is jól fog esni, ráadásul nem kell egyedül kimozdulnunk. Hívjuk el a barátainkat, rokonainkat, vagy csak a párunkkal andalogjunk egy kicsit!

Sétáljunk egyet a város főutcáján, ahol a karácsonyi fények kísérik utunkat, de hétvégén akár el is utazhatunk egy másik, akár külföldi városba, hogy ott is megcsodáljuk az adventi fényeket.

Korcsolyázás: Hétköznap, például munka után, vagy hétvégén csatoljuk fel korcsolyánkat, ugyanis a téli sportok felpezsdítik a vért, és szép élményekkel gazdagítanak. A korcsolyázás után kortyolgassunk forró italt, vagy fűszeres forralt bort.

(Forrás: femina.hu)

 

Ajánló

Ajánló