Karácsonyi ajándék korosztály szerint



Minek örülhet egy kisgyerek, kamasz, fiatal felnőtt és a felnőtt?Vasárnap meggyullad az utolsó adventi gyertya, tehát már tényleg nagyon kevés időnk maradt arra, hogy felkészüljünk a jövő szombaton kezdődő karácsonyra. Ha még mindig vannak olyan szeretteink, akiknek nem sikerült ajándékot választani, akkor most korosztály szerint meríthetünk ihletet.

Kisgyermekek: Amennyibe a gyermek még nincs 3 éves, akkor a legjobb az, ha tanácsot kérünk a szülőktől, mert annak nem lenne jó vége, ha olyasmit adunk a kicsinek, amivel a szülők nem tudnak azonosulni. Azért is jobb kérdezni, mert így azt adhatjuk ajándékba, amire szüksége van a kicsinek, aki később is hasznát veheti a meglepetésnek.

Ha a saját fejünk után szeretnénk menni, akkor vegyük figyelembe, hogy a kisgyerek mivel szereti tölteni az idejét, mi az érdeklődési köre. Ha nagyon mozgékony csemete, akkor egy játékmotor, futóbicikli, trambulin, ugrókötél, ugráló labda, szánkó okozhat örömöt. A kreatív kicsiknek egy kézműves kellék lehet a megfelelő karácsonyi ajándék.

További megfelelő játék a gyöngyfűző szett, babafelszerelés (fésű, hajgumi, új ruha), gyurma, építőkocka, Lego, memóriajáték, könyv, dömper, óvodai, iskolai felszerelés. Ruhát akkor vegyünk, ha tudjuk a gyermek méretét.

Kamaszok: Ennél a korosztálynál fontos, hogy próbáljunk megfelelni az igényeiknek, és csak minimálisan tereljük őket az általunk helyesnek gondolt irányba. Ha például könyvet vennénk, akkor lehet, hogy eltaláljuk a kamasz ízlését, de lehet, hogy sose fogja kinyitni.

Be kell látnunk, hogy a kamaszok a pénznek örülnek a legjobban, mert abból azt vehetnek, amit szeretnének, vagy hozzáadhatják a spórolt pénzükhöz. Ha ezt személytelen ajándéknak tartjuk, akkor a különböző elektronikus eszközökhöz tartozó kiegészítőkkel is örömet okozhatunk.

Ruha esetében a blokkot is adjuk oda, mert lehet, hogy a kamasz ki akarja cserélni. Lányoknak kiegészítőket, míg a fiúknak órát is vehetünk, de iskolához kapcsolódó ajándékot is adhatunk. Ha a kamasz szeret mozogni, akkor sportfelszerelést, vagy bérletet is kaphat tőlünk.

Fiatal felnőttek: Ha közelről ismerjük akkor valószínűleg tudjuk, hogy mire van szüksége, de akár puhatolózhatunk is. Amennyiben költözés előtt áll a fiatal felnőtt, akkor bőven van miből válogatnunk. Vehetünk ágyneműt, törülközőt, vagy konyhafelszerelést. A kupon is működhet. Ez lehet utazásra, szépségápolásra vagy ruhavásárlásra beváltható..

Felnőttek: Ennek a korosztálynak általában mindene megvan, ezért olyasmire vágyhatnak, amire nincs pénzük, ám nem biztos, hogy nekünk van. Felnőttek esetében vegyük figyelembe az érdeklődési kört munkát, hobbit!

Remek karácsonyi ajándék lehet egy-egy kiegészítő, esetleg egy régi eszköz helyett vehetünk egy újat. Adhatunk autós, sportos kiegészítőket, horgász vagy barkács felszerelést. Ha a felnőtt szeret játszani, akkor modern elektronikai eszközzel, videojátékkal, konzolokkal is megajándékozhatjuk.

A ruha, kiegészítő, szépségápolási termék, könyv, konyhai, lakás kiegészítő, vagy élményekre beváltható kupon mind-mind nyerő meglepetés lehet a felnőtt korosztály számára.

(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló