Megdöbbentő véletlenek



A sors olykor hátborzongató egybeeséssel lepi meg az embereket.A véletlen a mindennapi élet része. Ilyen szerencsés egybeesés, ha például éppen azzal az ismerősünkkel futunk össze, akit terveztünk felhívni, hogy találkozót beszéljünk meg vele. Általában ennek nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget, csak örülünk a szerencsénknek, ám akkor már igazán megdöbbenünk, amikor például azt halljuk, hogy egy testvérpár ugyanott, ugyanúgy halt meg, de nem ugyanakkor, hanem egy évvel később. De ez csak egy példa a sok közül.

A 307-es szoba: A Blowsville Hotelben szállt meg az 50-es évei végén járó, Geroge D. Bryson, aki üzleti ügyben érkezett Kentuckyba. A férfi a 307-es szobát kapta, majd hamarosan egy leve érkezett.

A borítékot Geroge D. Bryson részére, a 307-es szobába címezték. A vendég a levél felbontása után jött rá, hogy azt nem neki, hanem az előző lakónak küldték, akit szintén Geroge D. Brysonnak hívtak, és a 307-es szobát vette ki.

A születésükkor elválasztott ikrek: Két külön, egymást nem ismerő, házaspár fogadta örökbe az Ohióban született egypetéjű ikerpárt. Mind a két csecsemő a James nevet kapta. Az ikerpár nem tudott egymás létezéséről még akkor sem, amikor felnőttek.

Mind a ketten jó festőként és ácsként dolgoztak. Mind a ketten Linda nevű nőt vettek feleségül, majd a fiúkat James Alennek keresztelték el. Ebben annyi eltérés volt, hogy az egyik gyerek két „l”-lel írta a nevét.

Az ikrek elváltak, és Betty nevű nőt vettek feleségül. A kutyájuknak a Toy nevet választották. A két James 40 év múlva végre találkozott. Amikor elkezdtek egymásnak mesélni az életükről, akkor mind a ketten alaposan megdöbbentek.

Az ikrek, akik ugyanakkor és ugyanott vesztették életüket: 2002 márciusában egy egypetéjű, 71 esztendős ikerpárról jelent meg furcsa hír. A finnországi testvérek ugyanazon a napon, ugyanazon az úton haltak meg, 2 óra eltéréssel. Az ikrek biciklivel közlekedett, amikor autóbaleset áldozatai lettek.

Zuhanó kisbaba: Az 1930-as években, Detroitban, egy fiatal anyuka örökké hálás lehetett a Joseph Piglocknak, aki kétszer is megmentette a gyermeke életét. A nő kisbabája az emeleti ablakból esett ki. Joseph Piglock éppen akkor sétált az utca azon szakaszán, amikor zuhant a gyermek, aki a férfira esett. Szerencsére egyikük sem sérült meg. Pontosan egy évvel később, ugyanaz a gyerek, megint kizuhant ugyanabból ablakból. Joseph Piglock megint akkor járt arra, s a gyerek újra ráesett.

Titokzatos szerzetes: A XIX. században Ausztria egyik közismert, de örökké depressziós festője volt Joseph Aigner. A festő először 18 évesen akarta felakasztni magát, de megzavarta egy szerzetes. Négy esztendővel később Aigner megint megpróbálta felakasztani magát, de a szerzetes megint megakadályozta.

Nyolc évvel később emberrablók vitték el a művészt a politikai nézetei miatt. A szerzetes akkor is megmentette Aigner életét, mert neki köszönhetően nem ölték meg a festőt. Aigner végül sikeres öngyilkosságot követett el 68 évesen, amikor egy golyót repített a fejébe. A kegyeletet az a titokzatos szerzetes végezte, akinek a nevét sosem tudta meg a festő.

Ugyanazon a ponton, ugyanúgy haltak meg a motoros testvérek: Egy taxis gázolt halálra egy motorost 1975-ben a Bermuda Szigeten. Egy évvel később, egy másik férfi, ugyanolyan típusú motorral, ugyanazon az úton robogott. Őt is elütötte ugyanaz az a sofőr, ugyanazzal a taxival. Egy évvel később kiderült, hogy testvérek voltak a motorosok.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló