Tilos a fotózás, mégis rengeteg az Instagram-kép a Sixtusi-kápolnáról



Tizenöt hely, ahol nem lenne szabad fényképezni, ám ennek ellenére sok fotó készül róla.Utazás előtt fontos tájékozódni arról, hogy hol és mit szabad lefotózni, mert például az Egyesült Arab Emírségekben akár le is tartoztathatják a turistát, ha olyan helyen fényképez, ahol tilos. A szabályokat azonban nem tartja be mindenki, emiatt sok Instagram-kép születik azokról az épületekről és művészeti alkotásokról, amelyeket nem lehet lencsevégre kapni.

Az angol királyi ékszerek: Koronák, palástok, kardok és más kincsek találhatóak az angol monarchia ékszerei között, amiket a királynő őrei, a YeomenWarders-ek őrznek a Londoni Towerben.

Az Egyesült Arab Emírségek Elnöki palotája: Már több turistát bebörtönöztek, amiért lencsevégre kapta az elnöki palotát, a nagykövetségeket vagy a biztonsági intézményeket.

Lenin-mauzóleum: A moszkvai Vörös téren található Vlagyimir Lenin mauzóleuma, ahol rengeteg őr védi az államférfi maradványait. Az 1924 óta itt nyugvó Leninről állítólag egy képet sikerült készíteni, de azt már eltávolították.

Az amerikai kongresszus könyvtára: A Washington DC-ben, a Capitol Hillben található a világ legnagyobb könyvtára és legnagyobb olvasószobája, ahol több, mint 70 ezer kötet őriznek.

Yas Marina Circuit: A Forma-1 Abu Dhabi versenypályáját tilos lefotózni, ám 2011-ben két bangladesi turista megszegte a szabályt. A letartóztatott látogatók azzal védekeztek, hogy nem láttak semmilyen kiírást, ami tiltotta volna a kamera használatát.

Golden Gai, Tokió: A régi városnegyed a kis utcáiban található bároknak és éttermeknek köszönheti a népszerűségét. Golden Gai területén plakátok figyelmeztetnek, hogy tilos a fotózás, de ezt sokan figyelmen kívül hagyják.

Sixtusi-kápolna: Vatikáni múzeum nem engedi, hogy lefényképezzük Michelangelo mesés freskóját. Ennek ellenére több száz találatot kapunk az Instagramon.

Amerikai vasutak: Az Egyesült Államok egyik vasúti személyszállító cége az Amtrak, amelynek az állomásait és szerelvényeit csak akkor fényképezhetjük le, ha van érvényes jegyünk.

Taj Mahal: Rengeteg fotót láthatunk a Taj Mahal előtt pózoló turistákról, akiknek az nem megengedett, hogy az UNESVO által védett épületen belül is kattintgassanak.

Westminsteri apátság: London egyik legjelentősebb épülete, ahol királyi esküvőket és koronázási ceremóniákat tartanak.

Eiffel-torony: Amikor este felkapcsolják az Eiffel-torony fényeit, akkor az már egy művészeti alkotássá változik, amit tilos lefényképezni.

Amerikai SupremeCourt: A sajtó többször kérte, hogy változtassanak a szabályokon, mégis a SupremeCourt bírái a mai napig tiltják az amerikai legfelsőbb bíróság épületének fotózását.

Dávid-szobor: A szobor környékén az őrök folyamatosan ismételgetik, hogy „No photo!”, ám ennek ellenére a turisták sok képet készítenek az óriási alkotásról, amit Michelangelo készített.

Pentagon: Washington DC-ben található az épület, amit biztonsági okok miatt tilos lencsevégre kapni.

Királyok Völgye: Az egyiptomi fáraók sírhelyén tilos fotózni, mégis már sok fotó született a szobrokról és a hieroglifákról.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló