Apának öltözött az anyuka, hogy a fia kedvében járjon



A gyermekeit egyedül nevelő Whitney Kittrell egy iskolai rendezvény miatt rajzolt álbajuszt.Egy ideális világban a gyerekeket két szülő neveli, de a valóság távolról sem tökéletes. Napjainkban rengeteg oka lehet annak, hogy egy anya kénytelen egyedül felnevelni a gyermekeit. Ilyen ok lehet, hogy a szülők elváltak, az apa meghalt, vagy faképnél hagyta a családját, esetleg soha nem volt annak a része.

Ilyen esetekben az anyának kell betöltenie az apa szerepét is, ami egyáltalán nem könnyű, de már az megérdemel minden tiszteletet, hogy legalább próbálkoznak. Így tesz Whitney Kittrell is, akinek két gyereket kell egyedül nevelnie.

Amikor több, mint három éve egyedülálló anyuka lettem, akkor megesküdtem magamnak, hogy mindent megteszek azért, hogy a gyerekeknek normális életet biztosítsak. Ezt még akkor is megteszem, ha ki kell lépnem a komfortzónámból.”

Az amerikai anyuka azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nemcsak átvitt értelemben töltötte be az apa szerepet, hanem megpróbálta szó szerint, ugyanis a fia az egyik nap azzal a hírrel ment haza, hogy az iskolájában apa és gyereke rendezvényt tartanak.

Kittrell eleinte úgy gondolta, hogy ez egy olyan helyzetben, amiben hiába szeretné, nem tudja megállni a helyét. Mivel nem akarta, hogy a fia szégyenkezzen az „apák és fánkok” eseményen, ezért azt javasolta a fiának, hogy kérdezze meg a nagyapját, hogy elmegy-e vele.

A gyerek azonban kijelentette, hogy: „Nem. Én veled szeretnék menni, mert te vagy az anyukám és az apukám is.” Kittrell végül úgy határozott, hogy a rendezvény reggelén felveszi a „legapásabb” ruháit, álszakállat és bajuszt rajzol magának, és elmegy a fiával.

Olyan nagy zavarban voltam, hogy csak mosolyogni tudtam, amikor a fiam sorra bemutatott a barátainak, akiknek azt mondta, hogy: ő az én anyukám és apukám egyben, ezért őt hoztam magammal.

Amikor elindultunk hazafelé, akkor a fiam hozzám futott, magához szorított, és a fülembe súgta: anya, tudom, hogy mindig mellettem leszel, hogy mindent megtegyél értem. Köszönöm. Szeretlek.

Nagyon remélem, hogy erre emlékezni fog, mert én biztos, hogy soha az életben nem felejtem el a kedves szavait.”

Kittrell tiszteletre méltó története futótűzként terjed az interneten, ahol már több, mint 210 ezren hozzászólta, és több, mint 100 ezren megosztották.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló