Ezek a praktikák távolítják el a bőrről a hajfestéketHázi praktikák segítségével is megszabadulhatsz a bőrre kerülő hajfestéktől 

A hajfestés mindig egy izgalmas eljárás, hiszen csupán fél óra alatt egy teljesen más megjelenést kölcsönöz viselőjének. Vannak azonban árnyoldalai is, melyek gondot okozhatnak, főként ha a festés után jelenésünk van valahol. Nincs is idegesítőbb, mikor figyelmetlenségünkből, vagy a festék állagából adódóan bőven kerül a homlokunk peremére, arcunk szélére, fülünkre a készítményből, különösen ha sötét árnyalatot választottunk. Aki szemfüles, az már a festés előtt egy jó zsíros állagú krémmel körbe keni az arcát, így meggátolva a festék lefolyását és a későbbi bosszankodást. 

Ha már megtörtént a bibi, akkor valahogyan kezelni kell. Ha jártál már fodrásznál, akkor észrevehetted, hogy nekik van kifejezetten erre a célra eszközük, amit hajfesték eltávolító kendőnek hívnak. Igen, de tegyük fel, hogy neked most épp nincs otthont. Aggodalomra semmi ok, hiszen 3 lehetőség is van, ami a segítségedre lehet. Az első, az egyik legközismertebb és leghatásosabb, a hamu. A kezeddel dörzsölt bele a bőrödbe a hamut és láthatod, hogy pillanatok alatt eltűnik a festék. A kellemetlen illaton is hamar lehet segíteni. Ha nincs hamud, vagy nem szeretnéd a hamutál tartalmát a fejedre kenni, akkor fogj egy törlőkendőt és láss neki törölgetni. Ez a praktika akkor hatásos, ha jó minőségű kendőt használsz, ami alaposan felveszi a harcot a szennyeződéssel. Az utolsó megoldáshoz kell egy vattakorong és egy hajlakk. Fúj némi hajlakkot a korongra és ezzel kezd eltávolítani a felesleget. Figyelj rá, hogy a hajhoz ne érj vele, mert arról is képes leszedni a festéket, még száraz állapotban is. 

Ajánló

Ajánló