Budapest húsz olyan helye, amit a turisták nem hagyhatnak ki!Hova kell mindenképpen ellátogatnia annak, aki a magyar fővárosban érkezik városlátogatásra?Margitsziget: A turisták sportolhatnak, megcsodálhatják a zenélő szökőkutat. A középkori romok mellett egy kis barlang is található itt, ahol sérült vízimadarak gyógyulnak.

Romkocsmák: Ha valaki a magyar fővárosban jár, akkor nem hagyhatja ki a leromlott, de biztonságos épületekből kialakított szórakozóhelyeket.

Halászbástya: A XX. század elején épült a nevezetesség, ami középkorinak tűnik. A Halászbástya a nevét arról kapta, hogy a középkori városfalakat sikeresen védték a halászok. A hét tornya a hét vezért jelképezi.

A Duna-parti sétány: Aki végigsétál rajta, az egyszerre láthatja Budapest mesés épületeit és szobrait.

Libegő: Innen mesés kilátás nyílik a városra, ami az éjszakai kivilágítással még gyönyörűbb.

Operaház: 1884-ben nyílt meg a neoreneszánsz, 1200 férőhelyes épület. Az Operaház akusztikája az egész világon egyedülálló. Az épületen kívül Liszt Ferenc és Erkel Ferenc szobra is megtekinthető.

Parlament: A neogótikus stílusban épült Parlament minden szögből csodaszép. Ha a turisták szeretnék egyben megtekinteni a magyar Parlamentet, akkor a Duna szemközti oldaláról, a Batthyány-térről érmesen átnézni a pesti oldalra.

Andrássy út: 2002 óta a világörökség része. Az Andrássy úton különféle építészeti stílusokban készült házakat lehet felfedezni, így például az Operaházat, régi nemesi kúriákat és nagykövetségeket.

Láthatatlan kiállítás: Több éve az egyik legnépszerűbb kiállítás, ahol mindenki megtapasztalhatja, hogy milyen a vakok élete és mindennapjai. A tárlaton olyan termek vannak, ahol mezőt, utcát vagy bárt alakítottak ki úgy, hogy csak a sötétséget látják a látogatók.

 

Szabadság-szobor: Azon kevés szobrok egyike, amit meghagytak a kommunista időkből. A Szabadság-szobor 1947-ben készült el a felszabadulás emlékére. Igaz, ez egyben a megszállás kezdete is volt. A szobor eredetileg vörös csillagot tartott a magasba, de azt 1989 után lecserélték a pálmaágra.


Memento Park: A rendszerváltás után idehozták a kommunizmus időszakának hatalmas köztéri szobrait.

 

Gellért fürdő: 1912 és 1918 között alakították ki az art nouveau stílusú fürdőt, ami szabadtéri, hullámzó medencével, szaunákkal és élményfürdőkkel várja az embereket.


Dohány utcai zsinagóga: A világ egyik legnagyobb zsinagógája, aminek a kertjében látható a világító, fémből készült fűzfaszobor, ami a holokauszt áldozatainak állít emléket.


Szent István-bazilika: Az impozáns épületben őrzik az első magyar király jobbkezét. A kupolából csodás kilátás nyílik a városra.


Ecseri úti piac: A balkáni jellegű bolhapiacon alkudozni is lehet. Ha a turistáknak szerencséje van, akkor művészi tárgyakat is találhatnak.


Faust Pincészet: A budai várban található pincészet a 22 magyar borvidék nemes italát és pálinkáját kínálja a vendégeknek.


A budai hegyek: Tény, hogy nem a világ legmagasabb hegyei, de különböző mászási nehézségű helyek közül lehet választani. A gyermekvasút kihagyhatatlan a családos turisták számára.

 

Hősök tere: A szobrok a Kárpát-medencébe bevonuló hét magyar törzs vezéreit ábrázolja, de ugyanitt tekinthető meg Gabriel arkangyal szobra, ami az államalapítást jelképezi.


Központi vásárcsarnok: Mesés Duna-parti épület, ahol friss élelmiszert, valamint kistermelői s kézműves termékeket lehet vásárolni.


Terror Háza: A város központjában található hely anno titokban szolgált a rendszerellenesnek kikiáltott emberek börtönéül, de ugyancsak itt kínozták és végezték ki a rabokat.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló