10 találmány, ami valami másnak indultEredetileg más célokat szolgáltak a lufiállatok, a bowling és a születésnapi gyertya.A bowling kezdetben vallási szertartás volt: A III. században, Németországban, templomi szertartásként szervezték a hívők a játékot. A bábuk akkoriban a hitetleneket jelképezték. A hívők követ gurítottak a bábuk ledöntésére. Akinek sikerült ledöntenie az össze bábut, az feloldozást nyert a bűnei alól.

A minigolf és a női erkölcsök: 1867-ben, a viktoriánus korban, egy 18 lyukú golfpályát nyitottak a skóciai St. Andrewsban, ahol a férfiak és a nők is játszhatták, ám hatalmas botrány lett abból, hogy a nők is a fejük fölé lendítik a karjukat, hogy elüssék a labdát.

A viktoriánus közízlés szerint ez erkölcstelen volt. A nőknek megtiltották a golfot, de néhányan létrehoztak egy olyan pályát, ahol nincs szükség hatalmas lendítésekre. Ez lett a minigolf.

A szülinapi tortán égő gyertyákkal eredetileg a holdisten előtt tisztelegtek: Először az ókori görögök szúrtak gyertyát a tortába, mert minden évben, a tavaszi fesztiválon a görög asszonyok áldozatokat mutattak be Artemisznek. A Hold és a vadászat istennőjének tiszteletére mézes tortákat készítettek, amiket telepakoltak gyertyával, hogy a sütemények ragyogjanak, mint a Hold.

A kínai dáma Németországból ered: Németországban találták ki a játékot, aminek nem is a dáma az alapja, hanem a Hoppity nevű angol játék. A „Stern-Halma” (magyarul csillagugrás) nevű játékot először a Revensburger adta ki 1892-ben.

Amikor a félig német, félig görög nevű játékot át akarták vinni Amerikába, akkor úgy gondolták, hogy a német eredet rossz ajánló. Mivel Amerikában már ismerték a kínai Mahjong játékot, ezért úgy tettek, mintha a „Stern-Halma” kínai lenne.

A wifit a fekete lyukak érzékelésére fejlesztették ki: John O'Sullivan fizikus Stephen Hawking elméletét akarta bizonyítani, amely szerint a kis fekete lyukak eltűnhetnek, és rádiójeleket bocsáthatnak ki. 1992-ben egy cég vezeték nélküli számítógépes hálózatot akar kifejleszteni. A fizikus fekete lyuk detektálója kiválóan megfelelt a feladatra. Ebből született meg a wifi.

A lufiállatok egy azték állatáldozati szertartásból maradtak ránk: Macskabelsőségből készítették az első lufiállatokat az aztékok, akik felgyújtották a találmányt, ami áldozatként szolgált az istenek számára.

A mókuskerék elődje, a taposómalom kínzóeszköz volt: Az első mókuskerékre hasonlító taposógépet kínzóeszközként használták a börtönökben.

A saláta afrodiziákumnak indult: Már időszámításunk előtt 2680-ban termesztették a fejes salátát Egyiptomban, hogy jobb legyen a szexuális teljesítményük. Az egyiptomiak fehér, tejszerű kivonatot készítettek a zöldségből, amit üvegekben árultak.

Az intim szőrtelenítés és a keresztesek: A XII. század elején, amikor Jeruzsálemet az európai keresztesek birtokolták, akkor a keresztények és a muszlimok ugyanabba a nyilvános fürdőbe jártak. Egy európai látta, hogy az egyik muszlim férfi lent teljesen borotvált. Az illető arra kérte a muszlimot, hogy borotválja meg őt is és a feleségét is alul.

Diogenész középső ujja: Az első dokumentált beintés az időszámításunk előtt IV. századból származik. A feljegyzés szerint, amikor Diogenész egy szónokot hallgatott, akkor a középső ujja felmutatásával fejezte ki a nemtetszését. A görög filozófus behajlította a középső ujjával szomszédosakat, hogy azok herét és péniszt formázzanak.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló