A tíz legjobb európai úti cél



Nagyszerű helyek, amelyekben az aktív és passzív turisták sem fognak csalódni.Ha a kontinensen szeretnénk eltölteni a szabadságunkat, de nem vágyunk a megszokott turistaparadicsomokra, akkor a következő tíz hely valamelyike biztos, hogy el fogja nyerni a tetszésünket annyira, hogy oda szervezzük a 2017-es nyaralásunkat.

Zágráb, Horvátország: Építészeti remekművekkel, kozmopolita légkörrel, szép kávézókkal várja városlátogató turistákat Zágráb. Felfedezhetjük a helyi ételeket, a horvát kultúrát és művészetet.

Észak-Németország: Nem túl népszerű, mégis mesebeli táj Németország északi része. A régióban egyfelől tiszta tengerpartot találunk, másfelől karizmatikus középkori városokat fedezhetünk fel. Ezek közé tartózik Lübeck és Bremen, ahonnan nehéz lesz eljönni, mert mind a két város csodálatos.

Alentejo, Portugália: Csodás kastélyok, tengerpart és kulináris gazdagság csábítja a turistákat a hatalmas portugál régióba. Alentejo világörökségi nevezetességekkel, őskori megalitikus emlékekkel rendelkezik.

Gotland, Svédország: Svédország egyik legkülönlegesebb területe Gotland, ahol nincs hiány napsütésből, történelmi nevezetességből és egyedülálló éttermekből. Hála a fekvésének, a turisták a gazdag erdőknek, homokos tengerpartnak és festői tájaknak sem tudnak ellenállni. A kis halászfalvakban nyugalmat találhatunk. A szigetet kerékpárral érdemes felfedezni.

Moldova: A kontinens határán található a titkos borospincék és sziklákon fekvő kolostorok országa, ahova egyelőre kevés turista látogat el. Ha szeretnénk kicsit magunk mögött hagyni a hétköznapi nyüzsgést, akkor Moldova fővárosa az egymásba fonódó dombjaival és zöld vidékeivel megadja nekünk a vágyott nyugalmat. Ha kulináris élvezetekre vágyunk, akkor is érdemes Moldovába utazni, ahol a párizsi hangulatú kávézókban is elüldögélhetünk.

Galícia, Spanyolország: Festői tájon hódolhatunk a kultúra és gasztronómia iránti szenvedélyünknek. Ha ez nem elég vonzó, akkor hozzá kell tennünk a csodás tengerpartot, a mesés panorámát és a remek helyi borokat.

Észak-Montenegró: Ha szeretnénk elkerülni a tömeget, hogy nyugalomban fedezzük fel a környéket, akkor Montenegró északi része tetszeni fog. A kalandorok számára a Tara-térség ajánlott, ahol sok a látnivaló. Észak-Montenegró hegyvidéki városaiban megkóstolhatjuk a helyi sajtokat, különleges marhahúsokat és borokat.

Le Havre, Franciaország: Az idén az 500. évfordulóját ünneplő Le Havre nem fog csalódást okozni, ha kulturális élményekre vágyunk, hiszen a francia település koncertekkel, utcai felvonulásokkal, kültéri programokkal ünnepel.

Páfosz, Ciprus: 2017-ben Európa Kulturális Fővárosa. Az Aphrodité szigeteként is ismert Páfosz nagyon sok látnivalóval garantálja, hogy ne unatkozzunk. Ne hagyjuk ki a világörökségi listán is szereplő Kato Régészeti Parkot vagy a Tombs of Kings nevű nekropoliszt, de a katakombákra, templomokra és a kastélyokra is érdemes időt szakítani!

Leeds, Anglia: A fejlesztéseknek köszönhetően, Leeds XXI. századi várossá vált. Modern kávézók, elegáns üzletek, éttermek várják a turistákat, ráadásul 2017-ben két jelentős eseményt tartanak. Az egyik a város elsőrangú művészeti galériájának újbóli megnyitása, a másik a helyi karnevál 50. évfordulója.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló