Fekete kutya védte meg az egyedül sétáló nőt



Anglia legérdekesebb beszámolói a rejtélyes fantomról.Amikor állatokkal kapcsolatos babonák kerülnek szóba, akkor általában a fekete macskáról hallunk, hiszen őseink mindenféle rosszat társították hozzá. Hittek abban, hogy a fekete macska az Ördög szolgálja, előrejelzi a halált, vagy balszerencsét hoz.

Angliában azonban rejtélyes fekete kutyáról is szól néhány beszámoló. Habár az Ethel Rudkin folklorista által 1938-ban összegyűjtött történetek különböznek, abban mégis megegyeznek, hogy a kutya, farkas, esetleg bika nagyságú fantom, nem bántja az embereket, hanem inkább őrző-védő szerepet tölt be, ha pedig valaki elzavarja, akkor arra rossz sors vár.

A kardinális látogatása: 1552-ből származik a legrégebbi igazolható legenda, ami a fekete kutyáról tett említést. A londoni Crescentius bíboros, aki mindig nagyon elfoglalt ember volt, éppen a pápának írt levelet, amikor a kamrájában megjelent egy hatalmas fekete kutya, akinek lángoltak a szemei, a hosszú fülei pedig a földig értek.

A bíboros megparancsolta a szolgáknak, hogy tüntessék el az ebet, de az magától vált köddé. A bíboros hamarosan súlyos beteg lett. A férfi a halálos ágyában azt kiabálta, hogy vigyék el a fekete kutyát. A fantomot csak ő látta.

Őrangyal: 1905 környékén született az a beszámoló, amelyben egy nő Scunthorpe városában vásárolt, majd amikor hazaindult a Crosby faluba, akkor folyamatosan érezte, hogy szorosan követi egy nagy, fekete kutya, akit soha nem látott.

A nő nem ijedt meg, mert barátságosnak találta az állatot. Amikor elhaladt néhány munkás mellett, akkor hallotta, ahogy azok arról sutyorognak egymásnak, hogy milyen mocskos dolgokat művelnének a nővel, ha nem lenne vele az a nagy, fekete kutya.

A nő nagyon hálás volt a fantomkutyának, amiért mellé szegődött és megvédte a munkások támadásától. Amikor az asszony hazaért, akkor szerette volna bemutatni az „őrangyalát” a férjének, de azt nem érdekelte a kutya, aki úgy eltűnt, ahogy megjelent.

Aylesbury tejesembere: Az 1890-es beszámolóban az Aylesbury-i tejesember le akarta vágni az utat, amikor összetalálkozott egy nagy, tüzes tekintetű, fekete kutyával. A férfi napról napra és éjszakánéként is találkozott az ebbel, akitől hamarosan már nem félt.

Az egyik éjszaka a férfi úgy döntött, hogy ideje elküldenie a néma, de hűséges társát, ezért a pálcájával a kutya felé sújtott. A fekete kutya eltűnt, a tejesember pedig hirtelen összeesett és örök életére lebénult. Így jár az, aki nem értékeli a szerencséjét.

Ne ébressz fel alvó kutyát: Az Anglia partja mentén található Man-szigeten áll a Peel kastély, amiben egy fekete kutya végigjárja a szobákat, és legtöbbször az őrkamrában, a tűz mellett fekszik. A kastély őrei tisztelettel és törődéssel kezelik a fantomot, akit soha nem zavarnak, nem bántanak, ugyanis egyszer egy részeg katona kijelentette, hogy kideríti, hogy a fantom kutya-e vagy ördög. A katona háborgatni kezdte a szellemet. Három nappal később meghalt.

Isten munkása: Ez a beszámoló egy nő apjáról szól, aki laikus prédikátor volt a metodista egyháznál. A férfi az egyik téli estén észrevette, hogy egy fekete kutya kíséri a találkozójára. A férfi el akarta zavarni az állatot, de az nem tágított, és végig a férfi oldala mellett sétált. Amikor a kutya mégis eltűnt, akkor a férfiból is elszállt a rossz előérzet. Később a prédikátor úgy könyvelte el a történteket, hogy a fekete kutya védte meg az ismeretlen veszélytől.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló