A rock and roll legelvetemültebb legendái



Mi az igazság a rocksztárokat körülölelő mítoszokból?A rock and roll a zene azon műfaja, amelyhez az emberek, a rajongók imádnak őrült elméleteket, legendákat gyártani. Ezek általában úgy beivódnak a köztudatba, hogy onnan még akkor se lehet kitörölni őket, ha rég megcáfolták az egyes mítoszokat.


A Rollercoaster-sikoly: Állítólag az albumborítón látható modell megölése közben rögzítették az Ohio Players „Love Rollercoaster” számban hallható sikolyt. Az igazság az, hogy Billy Beck, a billentyűs sikoltott bele a slágerbe. Egyszer egy DJ azt mondta, hogy olyan volt a sikoly, mintha egy modell szenvedése lenne. Ebből indult ki a gyilkosságos történet.


Műtéttel hosszabbították meg Gene Simmons nyelvét: A földtől elrugaszkodott elmélet szerint egy tehén nyelvével toldotta meg a sajátját a Kiss frontembere. A valóság ezzel szemben az, hogy Simmons nyelve tényleg természetellenesen hosszú, de ezzel született, tehát semmit sem változtatott rajta. A védjegyként használt nyelvet egymillió dollárra biztosították, amikor az együttes a karrierje csúcsán járt.


Keith Richards felszívta apja hamvait: 2004-ben kapott szárnyra a legenda, amely szerint Keith a halott apja hamvait kokainnal vegyítette, majd felszívta. A rocksztár valójában egy általa ültetett fa köré szórta az apja hamvait.


A legendában azért van némi igazság, mert amikor Keith kinyitotta a dobozt, akkor a hamvakból valamennyi az asztalra hullt. A sztár úgy gondolta, hogy nem seperheti csak úgy vissza, ezért inkább felszívta. Később az esettel kapcsolatban elmondta, hogy: „Porból lettünk, porrá leszünk, apától fiúig. Most már tölgyfákat nevel és örülne, ha tudná, hogy mit tettem.”


Rod Stewart extrém kalandjai egy melegbárban: A sztori úgy szól, hogy egy tengerészekkel teli melegbárban mulatott a rocksztár, aki ezt követően egy kórházban kötött ki, ahol spermát találtak a gyomrában.


A legenda egy kicsinyes bosszú volt, ugyanis Tony Toon találta ki. Az újságírót korábban Stewart rúgta ki.


A Led Zeppelin és a cápa: A mítosz szerint John Bonham, a Zeppelin dobosa 1969-ben egy seattle-i kocsmában kifogott egy cápát, amit később a groupie-val használt fel, mint szexuális segédeszközt.


A legendából annyi igaz, hogy egy vízi állatnak tényleg köze volt a zenekar és a groupie-k kapcsolatához, ám az egy kisebb hal volt, és nem Bonham izgult rá, hanem a turnémenedzser, Richard Cole.


McCartney valójában már régen meghalt: A sztori szerint Paul McCartney 1966-ban halálos autóbalesetet szenvedett. Ezt azonban elhallgatta a Beatles, aminek tagjai egy hasonmásverseny győzteségvel helyettesítették a zenészt.


Igaz, ami igaz, McCartney Mini Coopere tényleg csúnyán összetört, de a rocksztár akkor nem ült a járműben. A rajongók rengeteg elméletet alkottak, de McCartney él és virul.


Manson és a The Monkees: A történet szerint Charles Manson elment a zenekar meghallgatására még a gyilkosságai előtt. Az igazság az, hogy a sorozatgyilkos tényleg zenélt, de nem akart belépni a Monkees-hoz. A banda később azzal poénkodott, hogy mindenki be akart lépni a csapatba, ezért merült fel Manson neve is.Az öngyújtók és a 27-esek: Állítólag egy fehér Bic márkájú öngyújtóval a zsebükben követtet el öngyilkosságot Janis Joplin, Jimi Hendrix és Jim Morrison. Az igazság az, hogy a Bic csak 1973-ban dobta piacra a fehér öngyújtót, ám Joplin, Hendrix és Morrison ekkor már halott volt.


A Mars-szelet: A mendemonda arról szól, hogy amikor a rendőrök 1967-ben betörtek Mick Jagger házába, akkor a rocksztár éppen Mars csokit evett Marianne Faithfull énekesnő nőiességéből. Az igazság az, hogy Faithfull szinte meztelen volt, amikor megérkeztek a zsaruk, ugyanis csak egy szőrmét tekert a teste köré, ám az énekesnő elmondása szerint a csoki sztorit a rendőrök találták ki, mert szerintünk így viselkednek azok, akik LSD hatása alatt áll.


LSD-t tartott a fejpántjában Jimi Hendrix: A legenda arról mesélt, hogy Jimi Hendrix a fejpántjában tartotta az LSD-t, hogy jobban beálljon tőle. Később állítólag karcolásokat ejtett a kiegészítő alatt, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Tény, hogy Hendrix drogozott, de hagyományos úton.


Ki Frank Zappa apja: A pletyka szerint Hugh Brannum énekes-színész a rocksztár édesapja. Brannum akkor vált híressé, amikor megformálta Mr. Green Jeans karakterét. Az igazság az, hogy Zappa valóban énekel ilyesmiről a „Son of Mr. Green Genes” című dalban, de biológiailag nincs köze a színészhez.


A Beatles és az illem: A mítosz azt állítja, hogy a Beatles tagjai beszívtak a Buckingham-palotában, miután lovaggá ütötték őket. Az igazság az, hogy John Lennon azt állította, hogy igaz a pletyka, de George Harrison cáfolta, ugyanis ő azt mondta, hogy a királynővel való találkozás után annál rosszabbat nem is csinálhatna az ember, mint azt, hogy elszív egy blantot, tehát soha nem tettek ilyet.


Debbie Harry találkozása Ted Bundy-val: A legenda úgy szól, hogy a hetvenes évek elején a Blondie néven ismertté vált énekesnő beült egy idegen autójába New Yorkban. A sztár hamarosan rájött, hogy az ajtót nem lehet belülről kinyitni, az ablakot pedig nem lehet leereszteni. Végül sikerült megszöknie, majd később kiderült, hogy Ted Bundy sorozatgyilkossal akadt össze.


Az igazság az, hogy az információ forrása, Harry, minden részletre emlékezett, csak azt felejtette el, hogy Blondie New York közelében sem járt az adott időben.


A Who brutális gitártörése: A mendemonda szerint a The Who gitárosa, Pete Townsend egy politikai aktivista, Abbie Hoffman fején törte ripityára a hangszerét. Az igazság az, hogy Hoffman felment a színpadra, ahol azt üvöltötte a mikrofonba, hogy a társa, John Sinclair költő a börtönben rohad, miközben itt fesztivált rendeznek. Az aktivistát Townsend zavarta le a színpadról, de nem verte szét rajta a gitárját.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló