Klubot rejt a barlang belseje



Nem denevérek és csontvázak, hanem valami teljesen más található a barlangokban.Ayala klub: Egy kubai barlang belsejében található a szórakozóhely, ahol három bárpult, öt táncparkett várja a különleges bulira vágyó vendégeket, akiknek híres DJ-k játsszák a salsa zenét, miközben a színes fényeket visszaverik a cseppkövek.

A helyi legenda szerint a barlang a híres kubai sorozatgyilkos és gyerekrabló, Carlos Ayala búvóhelye volt. Ha a kubai gyerekek rosszak, akkor a szülők azzal ijesztgetik őket, hogy elrabolja őket Ayala, ha nem lesznek jók.

Modern barlanglakások: Több, mint 30 millió kínai még ma is barlangokban él. Ennek oka, hogy a porózus talaj és a lösz megkönnyíti a barlanglakások kialakítását. Az egy szobás lakásokon nincs ajtó, ezért paplannal vagy rizspapírral védik a bejáratot. A kínai barlanglakások energiatakarékosak, nyáron hűvösek, télen melegek, csendesek és biztonságosak, ezért sokan szeretik.

Illegális filmforgatási helyszín: A bulgáriai Devetaki falu területén található a Devetashka barlang. 2011-ben itt forgatták a Feláldozhatók című filmet. A sztori szerint itt volt a főhős búvóhelye. A környezetvédőknek ez nem tetszett, mert szerintük 75 százalékkal csökkent a denevér populáció a forgatás miatt.

Csillagászati helyszín: A Kanári szigeteken nézhetjük meg a Gran Canaria barlangot, ami nagyszerű bizonyíték arra, hogy a bennszülötteknek csodás tudása volt a csillagászatról. Az eredetileg templomként funkcionáló barlang falain pontosan bejelölték a napéjegyenlőségeket és a napfordulókat.

Biciklipark: A Kentucky állambeli Louisville-ben található a világ első földalatti kerékpározó helyszíne. A 92 hektáros barlangban található pálya Joe Prisel tervező munkája. A terület üzleti parkként is működik, valamint szórakoztató látványosságok és a Louisville-i Állatkert és néhány kereskedelmi egysége is megtalálható itt.

Rejtett kincs: 2015-ben talált eltemetett kincset egy 21 éves izraeli barlangász, Izrael északi részén. A fiú az apjával és a Hen Zakai nevű barátjával haladt előre a területen, amikor a barlangász meglátta, hogy valami ragyog a sötétben.

Ez a kék ezüstös rész egy halom pénzérme volt, amit még Nagy Sándor idejében verettek. Az érme egyik oldalán Nagy Sándor szerepelt, a másikon Zeusz és más istenek. A hatóságok nem akarták azonosítani a helyet, mert attól tartottak, hogy orvvadászok lepnék el a régi cseppkőbarlangot.

 

Templom: A Kostomarovo elnevezésű orosz falucskában található a Szpasszkij barlang, ami elég tágas, hogy elférjen benne egy kolostor, amiben két templom tekinthető meg. A meszes sziklába kialakított építményben nagyjából 2000 ember fér


Orvosi rendelő: Két középkorú francia nő jött rá arra, hogy több betegséget is meg lehet gyógyítani az elektromágneses sugárzás segítségével, ezért beköltöznek egy barlangba. A párosnak köszönhető, hogy a világon több ilyen létesítmény megszülethetett, közülük a legnagyobb Ausztriában található.


A sóbarlangok a légúti betegségekben, bőrbetegségekben szenvedők körében népszerű. Találhatók itt sóterápia kamrák is, ahol csak le kell ülni egy székre, és be kell lélegezni a sós levegőt.


Egy teljesen új ökoszisztéma: Kínában található az Er Wan Dong barlang, aminek egyedülálló az ökoszisztémája, ugyanis a barlang annyira nagy és elszigetelt, hogy saját időjárása van. A közel 13 hektáros barlang több, mint 250 méter mélyen található. A bejáratnál nitrátot bányásznak, ezért nincs túl dús növényzet a környéken.


(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló