Az otthonában felhalmozott szemét ölte meg a kényszeres gyűjtögetőket



Tíz tragédia, ami elkerülhető lett volna, ha az áldozat kidobja a sok lomot.Billie Jean James: 2010-ben tűnt el a Las Vegasban élő, 67 éves Billie Jean James. A rendőrség többször átkutatta a lakást, de a kutyák szaglását megzavarta az orrfacsaró bűz, ami a felhalmozott szemétből áradt. Végül a férj találta meg egy szeméthalom alatt a holttestet. A nő stroke-ot kaphatott és félig öntudatlan állapotban magára rántotta a szemétkupacot.

James Shields: A felesége halála óta egyedül élt az ohiói otthonában a 84 éves férfi, aki olyan sok lomot halmozott fel, hogy az eltorlaszolta az ablakokat és az ajtókat. Amikor tűz ütött ki a lakásban, akkor a lángok gyorsan terjedtek a rengeteg szemét miatt. A tűzoltók semmit sem tehettek.

Charles E. Nightingale: A 68 éves vietnami férfi egyedül élt a minnesotai St. Paulban. Charles E. Nightingale ismert antikgyűjtő volt, ám kiderült, hogy nem csak régiségeket gyűjtött össze, hanem plafonig érő szemetet is. A férfi 2013-ban halt meg, amikor lángokba borult a lakása.

A hörcsögember: A 74 éves Dennis Walsby egyedül lakott a southamptoni lakásában. A hatóságok 2014-ben ment be a lakásba, ahol hatalmas papírhalom között, egy szándékosan kialakított fészekben találták meg Walsby oszladozó holttestét. A vizsgálatok szerint a férfi megbotlott a szemétben és fejsérülést szerzett, amibe 8 hónapja belehalt.

Beverly Mitchell: 2014-ben vesztette életét a 66 esztendős Beverly Mitchell. Beverly korábban segítséget kért az otthona kitakarításához, de hamarosan visszaesett, és annyi szemetet gyűjtött össze a földszinten, hogy a ház nem bírta el annak a súlyát. A földszint akkor szakad be, amikor Beverly a pincében tartózkodott. A holttesttest kiszabadításához markológép kellett.

Thomas John Harris: Egyedül élt a minnesotai Staceyben a 60 éves férfi, akiről mindenki tudta, hogy rengeteg olvasnivalót gyűjtött össze az otthonában. A rengeteg papír eltorlaszolta a be és kijáratokat, aminek veszélyét 2012-ben tapasztalta meg a férfi, ugyanis Harris házában tűz ütött ki. A tűzoltók nem tudtak bejutni.

Mari Rose: A washingtoni Sheltonban élő 59 éves nő kényszeresen gyűjtötte a ruhákat és a szemetet, aminek eredményeként 2006-ban, amikor a vendégszobát takarította, ráborult a szemétkupac. A nőt csak órákkal később találta meg a férje, akinek feltűnt az asszony hiánya. A nő szó szerint belefulladt a sok szemétbe.

Az alcabre-i gyűjtögető: 2016-ban találták meg annak az 51 éves férfinak a holttestét a spanyolországi Alcabre-ban, akit az otthonában nyomott agyon a szemét. A kényszeres gyűjtögető eltűnését az egyik barátja jelentette be a rendőrségen, mert napok óta nem hallott a férfi felől.

A Collyer testvérek: Az 1940-es években egy harlemi lakásban élt Homer Collyer, aki 1933-ban megvakult. A férfi öccse, Langley Collyer hozzáköltözött, hogy gondoskodjon a fivéréről, akivel kapcsolatban reménykedett, hogy Homer egy nap visszakapja a látását.

Az évek alatt rengeteg lomot felhalmoztak a testvérek, ráadásul Langley félt a betörőktől, emiatt csapdákat telepített a szemét közé. Ez volt az, ami a testvérek halálát okozta. 1947-ben Langley véletlenül belesétált az egyik csapdájába, ami miatt halálra zúzta magát. A közelben tartózkodó Homer nem tudott segíteni, majd ő maga lassan éhen halt.

Az alicante-i család: 2009-ben a szülők és a 12 éves lányuk halt meg abban a családban, amely ruhákat halmoztak fel az emeleten, ahol a padló nem bírta a súlyt és beomlott. A holttesteket a szülők 18 éves lánya fedezte fel.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló