Nem hagyta amputálni a fagyott lábát Richard Norris Williams, aki meggyógyult és olimpiát nyert



Ismerd meg a Titanic tragédiájának túlélő közül néhánynak a további sorsát!Aki a fagyás után újra járt: Richard Norris Williams az apjával szállt fel a Titanicra. Az apa meghalt, Richard a 14-es csónakba került. A Carpathián az orvosok amputálni akarták a férfi fagyott lábát, de a férfi ezt nem hagyta. Később Richard meggyógyult, folytatta a teniszt és olimpiai aranyat nyert.

Richard harcolt az első világháborúba, majd Philadelphiában sikeres bankárként élt. 22 évvel később a Pennsylvaniai Történelmi Társaság elnökévé választották. 77 évesen, tüdőtágulásban halt meg.

A menedzser, aki megszökött a hajóról: Joseph Bruce Ismay, a White Star Line elnöke felelt a Titanic építéséért. Sokan úgy gondolják, hogy ő az igazi felelőse a tragédiának, ami után a sajtó erősen támadta Ismay-t.

Később, az első világháború idején, az elnök sok pénzt adományozott a halott tengerészek családjának. A sok kritika és vád ellenére Ismay maradt a White Star elnöke. A férfi 25 évvel később, 74 évesen trombózisban halt meg.

Elsüllyeszthetetlen Molly: A Titanic elsüllyedése előtt Mrs. Margaret Brown néven ismerték az asszonyt, aki 8 évvel korábban politikai pozícióért indult az Egyesült Államokban, még azelőtt, hogy a nők egyáltalán szavazati jogot kaptak volna.

Margaret a 6-os mentőcsónakba került. Mire a Carpathia elérte New Yorkot, addigra ő lett a túlélők bizottságának elnöke, és nagyjából 10 ezer dollárt gyűjtött a rászorulóknak. Később Margaretet kitüntették a Titanic túlélőinek nyújtott segítségéért. Az első világháború idején megkapta a Legfelsőbb Légió Rendjét. 65 évesen, agydaganat miatt, halt meg New Yorkban.

Az utolsó fiatal utas, aki jól emlékszik a balesetre: 7 évesen élte túl a balesetet Eva Miriam Hart, aki később énekes és a brit konzervatív párt egyik szervezője lett. Eva részletesen leírta a baleset napját. A túlélő 91 éves korában hunyt el az otthonában.

Dorothy Gibson: A hajószerencsétlenséget túlélő színésznő, Dorothy Gibson biztos volt abban, hogy megkapja a filmes szerepet. A színésznő saját maga írta a forgatókönyvet és ugyanazt a ruhát viselte, amit a tragédia napján. A filmet egy hónappal a Titanic elsüllyedése után mutatták be.

Dorothy a Metropolitan Operában kapott munkát. 1928-ban az anyjával Párizsba költöztek. A második világháború idején Olaszországban éltek, ahonnan visszamentek Párizsba. Dorothy 65 évesen szívrohamot kapott és meghalt.

A Titanic árvái: A 3 éves Michel Navrati és a 2 éves Edmond Navrati álnevekkel (Luis és Otto) jutott fel a hajóra az apjukkal, akinek ugyancsak Michel volt a neve. A férfi azt állította, hogy özvegy, és mindenkinek azt mondta, hogy a felesége meghalt, ám valójában elváltak és asszony tudta nélkül vitte el a két kisgyereket. A férfi meghalt, a fiatalabb Michel és Edmond pedig május 16-án újra találkozott az anyjukkal.

Michel megházasodott, pszichológia professzorként dolgozott, Montpellierben élt, és 92 évesen meghalt. Edmond is megházasodott, építész lett, majd csatlakozott a francia hadsereghez a második világháborúba, és 43 évesen halt meg.

Egy lány, aki túlélte a három hajóút elsüllyedését: A White Star Line tengerjáróhajókon dolgozott Violet Constance Jessop, aki 1912-ben a Titanicon vállalt munkát, majd az első világháború idején a Britannic kórházi hajón is dolgozott. A Britannic egy bánya robbanás után süllyedt el. A nő a tragédiák ellenére is folytatta a hajókon végzett munkáját. 1950-ben Suffolkba ment, hogy Great Ashfield-ban töltse az öregsége napjait. 83 évesen halt meg.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló