Furcsa megoldásokkal tökéletesítheted a strandolástKoszos pelenkára is szükséged lehet a vízparton.Valószínűleg veled is előfordult egy-két olyan hiba, amit a legtöbben elkövetnek a strandoláskor. Például nem tudtad, hogy hogyan rejtsd el az értékeidet, amíg a vízben vagy, esetleg a szél messzire sodorta a törülköződet.

Ha idén szeretnéd az ilyen kellemetlenségeket elkerülni, akkor néhány furcsa, de hasznos trükkel tökéletesítheted a strandolást.

Légy az álcázás nagy mestere: A legjobb az lenne, ha soha nem hagynád őrizetlenül az értékeidet, ám abban az esetben, ha kockáztatsz, akkor akad néhány trükk, amivel talán megelőzheted a lopást.

Áss egy lyukat a pokróc alá, esetleg a tisztasági betétbe vagy egy koszosnak látszó pelenkába is elrejtheted a pénzt, hátha ez elrettenti a tolvajokat. Az illúzió kedvéért össze is koszolhatod valamivel az utóbbit.

A naptejes trükk esetében vegyél elő egy üres flakont, amibe rejtsd el a pénzed. Azt felejtsd el, hogy megkéred a szomszédos strandolót, hogy vigyázzon az értékeidre!

Pakolj ruhacsipeszt is: Ennek azért veheted nagy hasznát a strandon, mert a szél felkaphatja a törülközőket, vagy bármit, amit a strand másik végébe vihet a légáramlat. Ha ezeket hozzácsípteted a napozóágyhoz vagy a székhez, akkor megoldottad a problémát. Nehezékként használhatsz egy homokkal vagy vízzel töltött, lezárható zacskót, ami nem foglal sok helyet a táskában.

Hűtsd le a naptejet: Miután otthon bekented magad, tedd a naptejet a hűtőtáskába, mert így, amikor újabb réteget kensz fel a parton, kellemesen le fog hűteni.

Vigyél gumírozott lepedőt: Egy dupla ágyra való lepedőn akár egy kisebb család is elférhet, ám ezt és a strandtörülközőt is jobb lecserélni egy gumírozott lepedőre, mert azon csak annyi homok lesz, amennyit a lábaddal ráhordasz.

A zacskót cseréld le flakonra: Ha otthonról viszel rágcsálnivalót a strandra, és zacskós kiszerelést vettél, akkor azt öntsd át egy lezárható flakonba, esetleg dobozba, mert így biztos, hogy nem fog kiborulni, és apró morzsákra sem esik szét.

Hintőporral a homok ellen: Amíg száraz a tested és a homok is az, addig nincs probléma, de amikor vizes testtel kijössz a partra, akkor a homokszemek azonnal a testre tapadnak. Ha van nálad hintőpor, akkor abból szórj egy keveset a homokszemekkel fedett testrészeidre, hogy felszívja a nedvességet. Ezzel a trükkel könnyebben lesöpörheted a homokot magadról.

Nem kell cipekedni: Talán sokan furcsán fognak rád nézni, ha egy gurulós bevásárlókocsival vonulsz végig az utcán a bejárattól a vízpartig, de ez az ő bajuk, mert neked sokkal könnyebb lesz így elvinned a cuccod a strandig. Ha nincs megfelelő aszfalt, akkor a bodyboarddal is elhúzhatod a holmid, de akár egy pokrócba is bepakolhatsz.

Készíts saját testpermetet: Vegyél elő egy szórófejes palackot, amibe tölts sima vizet. Ebbe önthetsz egy kis aloe verat, hogy megnyugtassa a napsugárzástól feszülő bőrt. A szórófejes testpermetet tedd be a hűtőbe, majd induláskor dobd be a hűtőtáskába. Az aloés jégkocka is megfelel a feszülő bőr nyugtatására.

Hálós szennyestartó: Minden apróságot bele lehet tenni, ugyanis a belseje nagyobb, mint egy hagyományos strandtáskának, ráadásul a homokot és a koszt is könnyebben kirázhatod a hálós szennyestartóból.

Jégakku helyett a zacskós víz is megteszi: Ha hűtőtáskába pakolsz, akkor elméletileg a zacskós víznek több hasznát veszed. Ha kiolvad a víz, akkor tisztálkodásra jó lesz. Ha üvegpalackba töltött vizet fagyasztasz le, akkor azt meg is ihatod, ha kiolvadt.

(Forrás: divany.hu)Ajánló

Ajánló