Ubolratana Rajakanya boldogtalan házasságra cserélte a rangját



Hercegek és hercegnők mondtak le a királyi jogaikról a szerelemért, de ezt többen megbánták.Az uralkodó családok tagjainak alaposan meg kell gondolniuk, hogy kivel szeretnék összekötni az életüket, mert ha közembert választanak, akkor búcsút inthetnek a királyi pompának, amit akkor bánhatnak meg, ha a házasságuk rosszul végződik.

Ubolratana Rajakanya: A törvények kényszerítették rá a thaiföldi hercegnőt arra, hogy lemondjon a címéről, amikor beleszeretett Peter Ladd Jensenben. Sajnos a tündérmese rosszul végződött, ugyanis a pár 1998-ban elvált, Ubolratana pedig egyedül maradt a három gyerekével.

A Ubolratana hazaköltözött, de a királyi családhoz nem térhetett vissza. A nőre igazán nehéz élet vált, főleg akkor, amikor 2004-es cunamiban meghalt a középső gyermeke, az autista Bhumi, akinek emlékére autistákon segítő alapítványt indított az anya.

Ubolratana szeretné maga mögött hagyni a múltját, amit az is bizonyít, hogy nemrég a családja körében, egy hivatalos eseményen fényképezték le.

A japán Mako hercegnő: 2017 májusában mondott igent a japán hercegnő a szerelmének, Kei Komuronak, akit a tokiói egyetemen ismert meg. Mivel a férfi közember, ezért Mako csak akkor mehet hozzá, ha lemond a hercegnői címéről.

Ez jelenleg azért probléma, mert a japán császár, Akihito már a visszavonulásán gondolkodik. Habár Mako csak a második az öröklési sorrendben az apja után, mégis a házasság sok gondot okozhat a jövőben.

Lennart Bernadotte svéd herceg: 1932-ben nagy botrányt okozott, hogy Lennart Bernadotte a szülei beleegyezése nélkül vette el a közember Karin Nissvandt-ot, Londonban. A svéd törvények értelmében Lennart ezzel elvesztette a trónhoz való jogát.

Sajnos itt is elmaradt a tündérmese boldog befejezése, mert Karin boldogtalanná tette Lennartot, akit a szülei azzal próbálták vigasztalni, hogy nekiadták a Boden-tónál lévő hatalmas területet, ahol a rosszul házasodó herceg csodás botanikus kertet alakított ki.

Károly román király: tszer is közembert vett nőül II. Károly, akinek a családja egyáltalán nem örült a frigyeknek. Az első ara Zizi Lambrino volt, akit a szülők mélységesen elítéltek, ezért örömmel fogadták a hírt, hogy a házasságot nem sokkal később érvénytelenítették.

Károly második boldogtalan házassága alatt viszonyt kezdett Magda Lupescuval, ezért 1925-ben le kellett mondani a trónöröklési jogáról. Habár később mégis királlyá koronázták, 1940-ben újra le kellett mondania. 1947-ben feleségül vette Magdát.

Srirasmi hercegnő: A koronaherceg Maha Vajiralongkorn neje önként mondott le a királyi címről, ugyanis a thaiföldi Srirasmi nem akarta megvárni, hogy a családja botrányai miatt megfosztják a rangjától.

A család körül kialakult zűrös ügyek egyike, hogy Srirasmi nagybátyját olajcsempészet vádjával letartóztatták. Emellett a hercegnő négy testvére rágalmazta a királyi családot, ami súlyos bűn Thaiföldön.

A koronaherceg elvált a nőtől, ezért Srirasmi elhagyta az udvart, de a fiát nem vitte magával. Egy napon belőle lehet Thaiföld következő királya, de Srirasmi csak távolról figyelheti, hogy milyen uralkodó lesz a gyermekéből.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló