Különös dolgok történnek az Egy szerelmes levél című festmény körül



Alkotások, amelyek furcsa érzéseket és jelenségeket generálnak.A világon rengeteg festményt tekinthetünk meg, amelyek közül nem egy szinte rabul ejti az embert, mert van benne valami, ami miatt akár órákig elidézhetünk egy mű előtt. Ez az érzés azonban nem mindig kellemes, ugyanis akadnak festmények, amelyek nyugtalanságot, paranoiát vagy még rosszabbat keltenek az emberben.

Egy szerelmes levél: Az Austinban található Driskill Hotelben a 4 éves Samantha Houston, az amerikai szenátor lánya az egyik napon játék közben ledobta a labdáját a hotel díszlépcsőjén. Amikor Samatha utána akart szaladni, akkor megbotlott és olyan szerencsétlenül esett, hogy meghalt.

Richard King festménye azonban nem kifejezetten a kislányt ábrázolja, hanem egy másik lányt, mégis a szenátor halott lányának szelleme beköltözött műbe, vagy legalábbis hozzácsapódott. Ezt az bizonyítja, hogy a hotel személyzete furcsa jelenségeket, hányingert, szédülést, tapasztal a festmény közelében.

Mások úgy érezték, mintha valaki felemelte volna őket, de voltak, akik azt állították, hogy a kislány kommunikálni akart velük. Ha pedig elég sokáig nézik a festményt, akkor megváltozik rajta a gyerek arca.

A halott édesanya: Edvard Munch egyszer arról beszélt, hogy amikor a nővére és az anyja belehalt a tuberkulózisba, akkor az apja vallási fanatikus lett, és ő is kis híján megbolondult. Ennek ismeretében nem kizárt, hogy Munch A halott édesanya című képén a saját családját vagy a sötét lelkét akarta bemutatni.

Akik egy ideig birtokolták a képet, mind arra panaszkodtak, hogy folyamatosan nyugtalanok, ráadásul a kislány tágra nyílt szemekkel követte őket. Voltak, akik arról meséltek, hogy az ágyneműk alól hallották az anya suttogását.

Az ember tervez, Isten létrehoz: A művet Sir Edwin Landseer festett Sir John Franklin emlékére, ugyanis a férfi hajótörést szenvedett Észak-Kanadában, a holttestét pedig a sarkvidéki tengerparton találták meg, ahol éppen a jegesmedvék falatoztak belőle.

Az ember tervez, Isten létrehoz című festmény ma a londoni Royal Holloway Egyetem képgalériájában található, ahol a hallgatók tanulmányozhatják, ám a vizsgák idejére letakarják az alkotást a nemzeti zászlóval, mert a hallgatók attól félnek, hogy meghalnak vagy megőrülnek, ha ránéznek. Ennek oka, hogy amikor az egyetem lányiskola volt, akkor az egyik diáklány ránézett a festményre, amitől annyira elszomorodott, hogy a padjában megölte magát.

A sikoltó ember: 2010-ben Sean Robinson megörökölte A sikoltó ember képet a nagyanyjától. A festmény új tulajdonosa először sötét alakokat vett észre az alkotás közelében, ami gyakran sikoltozott.

Robinson úgy döntött, hogy a pincébe száműzi a festményt, mert úgy ítélte meg, hogy a mű veszélyt jelent a gyerekei és a felesége életére nézve. Állítólag A sikoltó ember alkotója a saját vérét hozzákeverte a festékhez, majd a festmény befejezése után öngyilkos lett.

Bernardo de Galvez portréja: Egymásnak adják az ajtókilincset a szellemvadászok és paranormális kutatók a 4 csillagos texasi Hotel Galvez Galvestonban. Ennek oka, hogy ott tekinthető meg Bernardo de Galvez portréja. A spanyol katonai vezető az amerikai gyarmatokért harcolt a forradalomban és 1786-ban halt meg.

Állítólag, ha valaki úgy készít fényképet a portréról, hogy előtte nem kérte Galvez engedélyét, akkor a fotó elmosódik, esetleg különös köd, csontvázak jelennek meg rajta. Ha viszont előbb engedélyt kér a fotós, akkor tökéletes képet készíthet.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló