A legmegdöbbentőbb titkok a brit uralkodókról



Elfelejtett herceg és titkos viszonyt folytató királynők is szerepelnek az eltussolt ügyek között.A Windsor ház titkos hercege: János herceg, V. György király és Mária királynő legfiatalabb gyermeke volt, aki 1905. július 12-én született. A hercegről kiderült, hogy epilepsziás, ezért a szülei egy elszigetelt, biztonságos helyre küldk. János a Sandringhamban, a Norfolk-i családi birtok Wood Farm nevű házába költözött.

Az alkalmankénti bepillantásokat leszámítva, a nép soha nem láthatta Jánost, aki 1919. január 18-án olyan súlyos rohamot kapott, amibe belehalt. János herceget a helyi templomban helyezték végső nyugalomra, a személye pedig hamarosan kikopott a köztudatból.

Erzsébet szüzessége önkéntes választás volt: A Szűzkirálynő soha nem ment férjhez, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata. Romantikus kapcsolata volt Christopher Hattonnal, Sir Walter Raleighel, a nála sokkal fiatalabb Robert Devereuxal, az Essex-i herceggel, de az igazán nagy szerelem Robert Dudley, Leicester Earlje volt.

Ben Jonson drámaíró arra tett utalást, hogy a királynő azért nem ment férjhez, mert nem volt egészséges a hüvelye, ezért a fogamzással problémái lettek volna, a szexet pedig nem élvezhette.

Baleset a Sas-sziklánál: György hercegről olyan csúnya pletykák terjedtek el, amely szerint Kent hercege pro-náci volt, kedvelte Adolf Hitlert, ráadásul drogozott és biszexuális volt. 1942. augusztus 25-én a második világháborúban György tizenöt társával a RAF Sunderland-i repülőcsókon tartózkodott, amikor a jármű nem sokkal a felszállás után tűzgolyóvá változva csapódott egy sziklának.

Csak Andrew Jack nem égett el a gépen, ám vele titoktartási szerződést kötöttek, tehát soha nem derült ki, hogy baleset vagy gyilkosság történt, amivel meg akarták szüntetni a náci szimpatizálást.

Windsor hercege és a nácik: 1936. december 10-én azért mondott le a trónról VIII. Eduárd király, hogy feleségül vehesse az amerikai Wallis Simpsont. Az FBI dokumentumaiból kiderült, hogy Wallis szeretője Joachim von Ribbentrop náci külügyminiszter volt, ráadásul a nő közeli barátságot ápolt Stephanie von Hohenlohe hercegnővel, akit azzal gyanúsítottak, hogy német kém és, akinek Hitler biztosított kifinomult életmódot.

Viktória titka: Egy időben sokakat foglalkoztatott az a kérdés, hogy Viktória királynő és a szolgája, John Brown, vajon szerelmesek voltak-e egymásba. 1861-ben, amikor a királynő férje, Albert meghalt, akkor a kilenc gyermeket világra hozó Viktória a Balmoral kastélyban találhatta meg a gyengédséget a szolgálója karjaiban.

Az évek alatt szoros kötelék alakult ki a királynő és Brown között, emiatt újabb csapás volt az uralkodó számára, amikor a férfi meghalt. Ami biztos, hogy a szolgáló és a királynő egymás bizalmasai voltak, ám arról 150 éve megy a vita, hogy vajon le is feküdtek-e egymással.

Viktória királynő és Brown igazi kapcsolatát valószínűleg soha nem tudhatjuk meg, de az kiderült, hogy amikor Viktória meghalt, akkor az összekulcsolt kezében egy képet tartott, amin a férfi volt látható, a koporsójában pedig Viktória egyik ujjára Brown anyjának jegygyűrűje került.

Drakula utóda: A családfakutatók szerint Károly herceg Vlad Tepes 16. leszármazottja. Az erdélyi fejedelem és a herceg akkor került rokonságba, amikor Károly dédapjának unokatestvére, az edinburghi hercegnő, Mária hozzáment I. Ferdinánd román királyhoz. Károly herceg nyíltan és büszkén vállalja, hogy egy „vámpír” leszármazottja.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló