Zenével próbálnak átverni az éttermekben



A vendéglátósok titkos trükköket vetnek be azért, hogy mélyebbre nyúlj a pénztárcádba.„Elfejtenek” szólni a szervizdíjról: Még mielőtt borravalót adsz, mindig ellenőrizd a számla apró betűs részét, mert így elkerülheted, hogy a szervizdíjon felül fizess!

Nem közlik a napi ajánlat árát: A pincérek képesek úgy beszélni a napi ajánlatról, hogy összefut a nyál a szádban, de ilyenkor mindig kérdezz rá az ajánlat árára, mert ellenkező esetben könnyen csapdába eshetsz.

Előételeket/köreteket ajánlgatnak: Itt az a cél, hogy felkapd a fejed valami különlegesre, nem törődve az extra pénzzel.

Befolyásolnak az étlappal: A nagy hasznot hozó ételeket az első oldalon, a jobb felső sarokban tüntetik fel. Máshol a lista első és utolsó helyére pozicionálják, hogy megragadja a figyelmed. A belső jobb oldalon, a középső rész alatt is található egy kiemelt pont.

Kis adagokat szolgálnak fel: Szándékosan kisebb mennyiséget szolgálnak fel az ételekből, hogy még beléd férjen a desszert is.

Versenyeznek, hogy eladják a romlandó kajákat: Ha a pincér feltűnően erőlteti az ételválasztást, akkor arról van szó, hogy néhány drága fogás hamarosan megromlik. Ilyenkor a pincéreket azzal motiválják, hogy jutalmat kap belőle az, amelyikük a legtöbbet eladta a fogásból.

Letámadnak a koktélokkal, vízzel: Ha nem vagy résen, és nem kérdezed meg a koktél , víz árát, vagy nem nézed meg az itallapon, akkor a számlán kellemetlen meglepetés fog érni.

Újratöltik a borospoharadat: Amikor két falat között a pincér megkérdezi, hogy újratöltheti-e a poharad, akkor azt akarja, hogy kifizess egy második, esetleg harmadik kört is.

Megvezetnek az olcsó borral: Nagyon sok vendég kínosnak érzi, ha a legolcsóbb bort rendeli, emiatt jellemző, hogy a második legkedvezőbb árút kérik. Mivel ezzel a vendéglátósok is tisztában vannak, ezért nem félnek visszaélni a tendenciával. Legközelebb nyugodtan rendeld a legolcsóbb bort, mert ezért senki sem fog lenézni!

A drágábbal adják el az olcsóbbat: Ha 10 ezer forintos steak mellett találsz egy 5 ezer forintos tésztát, akkor valószínűleg nem gondolod, hogy ez még így is pénzrablás.

Nem adnak köretet a steakhez: Néhány menő helyen a köretet is külön kell rendelni a drága steak mellé.

Lehagyják a pénznemet a menüről: Az étlapon nem tüntetik fel a pénznemet, mert a tanulmányok szerint, így a vendégek kevésbé asszociálnak arra, hogy éppen a pénzüket költik.

Kiszínezik a fogások neveit: Hidd el, hogy Laci bácsi cigánypecsenyéjében nincs semmi különleges, mert az éttermek szeretik hangzatos címekkel vonzóbbá tenni a hagyományos ételeket.

Klasszikus zenével stimulálnak: A Leicester Egyetem kutatása kiderítette, hogy a klasszikus zene hatására a vendégek szívesebben fizetnek többet, mert ettől a zenétől gazdagabbnak érzik magukat.

Kiteszik eléd a desszertlapot: Ha szóltál, hogy nem kéred a desszertlapot, akkor a pincéreket a „biztonság kedvéért” mégis eléd teszik. Előfordul, hogy meg sem kérdezik, hogy kérsz-e desszertet, hanem automatikusan hozzák a desszertlapot, vagy ódákat kezdenek zengeni egyik-másik süteményről, mert így nagyobb a valószínűsége, hogy rendelsz.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló