Halállal végződött a szórakozás a vidámparkban



Az interneten gyűjtötték össze a Disneylandben történt tragikus baleseteket.A vidámparkokról a felhőtlen szórakozás, nevetés, kikapcsolódás, boldogság jut az eszünkbe, ám az interneten az egyik oldal arra kérte az olvasókat, hogy meséljenek azokról a tragikus balesetekről, amelyek Disneylandben történtek.

1. 2014-ben a floridai vidámparkban a Karib-tenger kalózairól elnevezett attrakciónál rövid időn belül történt két baleset, mert az utasok a szabály ellenére, kilógatták a kezüket a kocsiból. Az egyik sérültnek négy ujja szakadt le, a másik két ujja végét vesztette el.

2. A kaliforniai Matterhornban 1964-ben a hullámvasúton menet közben ütötte be a fejét az egyik látogató. 1984-ben a kocsiból kieső nőt a következő ütötte el.

3. 1991-ben Kelly Ferguson azt találta ki a Disney World szellemvasútjában, hogy megijeszti az unokatestvérét. Ez sikerült neki, csak nem úgy, ahogy eredetileg akarta, ugyanis a fiatal lány az egyik kocsiból próbált átugrani a másikra, de szerelvény alá esett. Fergusont kritikus állapotban szállították kórházba. Szerencsére túlélte a balesetet.

4. Egy hónap után bezárták Disneylandben a PeopleMover nevű vasútat, ahol 1967-ben egy fiatal át akart ugrani az egyik kocsiból a másikba, de eközben meghalt. A szerkezet száz méteren keresztül húzta magával a fiatalt.

5. 1973-ban egy testvérpár zárás után is a vidámparkban akart maradni, ezért elbújtak a Tom Sawyer-szigeten. Zárás után úgy próbáltak kiúszni a partra, hogy az idősebb a hátán vitte az öccsét, ám a súly túlságosan nehéznek bizonyult. Az idősebb gyerek elsüllyedt. A holttestet másnap találták meg.

6. 1982-ben egy 14 éves fiú csúszott le az egyik csúszdán, majd elmerült. Az életmentő 5 perccel a vízbe érkezés után mentette ki a gyereket, aki a kórházba szállítás közben meghalt. A tragédia ellenére nem vettek fel több életmentőt.

7. 1998-ban sorbaállás közben halt meg az egyik látogató, ugyanis a Columbia nevű attrakcióról leesett egy fémdarab, ami arcon csapta a férfit és annak feleségét. Luan Phi Dawson azonnal meghalt. A feleség arca súlyosan megsérült. Mindezt végignézte a mellettük álló fiuk.

8. 2003-ban a floridai Disneylandben siklott ki a Big Thunder Mountain. A szerencsétlenségben a legnagyobb bajt az okozta, hogy az egyik alagútban történt a baleset, ezért a mentés órákon át tartott. A balesetben egy ember meghalt, a többi utasnak pedig a holttest mellett kellett ülnie.

9. Thomas Cleveland 1966-ban halt meg, amikor zárás után, az egyik egysínű vasúton keresztül próbált bejutni a vidámparkba, ám a biztonsági őt észrevette. Cleveland el akart menekülni, de ennek következtében több métert zuhant, amibe belehalt.

10. 2017 júniusában majdnem tragédia történt Epcotban, ahol az egyik attrakcióról egy nagyobb darab leesett a parkolóra, ahol majdnem eltalálta a látogatókat. Az esetről képet készített az egyik látogató, de a vidámpark még mindig nem beszélt arról, hogy valódi-e a felvétel.

11. 1999-ben Raymond Barlow, Disney World egyik alkalmazotta halt meg, amikor 12 métert zuhant azt egyik attrakcióról. A tragédiát az okozta, hogy a Fantasyland Skyway üzemeltetője nem tudta, hogy Barlow fent takarít, ezért elindította a szerkezetet, aminek az egyik kocsija meglökte a férfit. Zuhanás közben Barlow bele tudott kapaszkodni az egyik kocsiba, de a kórházba szállítást követően meghalt.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló