A tudósok rájöttek, hogy a hülyeség tényleg ragályos



Érdekes tények a világból, amikről nem biztos, hogy már hallottál.A hülyeség ragályos lehet: A tudósok rájöttek, hogy az emberi szervezetben található egy „ostobaságvírus”, aminek az ATCV-1 nevet adták, és amiről állítják, hogy folyadékbevitellel terjed. A kutatásban a fertőzött személyek lassabban dolgozta fel a bejövő információkat, koncentráció zavarban szenvedtek és lassabban végezték el a feladatokat.

10 emberből 9 fantomrezgés-szindrómában szenved: A fantomrezgés-szindróma azt jelenti, hogy valaki, főleg stresszhatás alatt, úgy érzi, mintha rezegne vagy csengene a mobilja.

Az iPhone-nak nagyobb lehet a teljesítménye, mint a NASA számítógépeinek: Amikor először megjelent az iPhone, akkor erősebb volt, mint azok a számítógépek, amelyeket a NASA 1969-ben, a holdra szálláskor használt.

A csigának több foga van, mint a cápának: Fajtól függően, egy cápának 180-400 foga lehet. A kerti csiga azonban reszelős felületű nyelvvel (radulával) rendelkezik, amin 12-20 ezer fogacska található.

A koalák ujjlenyomata megegyezik az emberi ujjlenyomattal: A nagyon erős mikroszkóppal is nehéz észrevenni a koala és emberi ujjlenyomat-mintázata közötti különbséget. A koalák esetében ez a mintázat segít a kapaszkodásban.

Embernek is lehet piros szeme: Emberek és állatok között is előfordul az albinizmus, aminek esetében nagyon kevés festékanyag termelődik a hajban, a szemben és a bőrben. Az albinizmus fajtájától függ, hogy a szemben futó vérerek láthatóvá válnak-e. Ha igen, akkor a szem piros vagy lila lesz.

Az Oxfordi Egyetem idősebb, mint az Azték Birodalom: 1325 körül épült az azték birodalom fővárosa, Tenocstitlan, míg az Oxford Egyetem alapítási éve nem ismert, viszont már 1096-ban tanítottak ott.

Az italautomatáknak több ember esik áldozatul, mint a cápatámadásoknak: Egyes statisztikák szerint az eldőlő italautomaták évente átlagosan két ember életét oltják ki, míg cápatámadásba évente átlagosan egy ember hal bele.

 

A világ aranytartalékának 11 százaléka az indiai háziasszonyok tulajdonában van: Az indiai háztartásokban 18 ezer tonna aranyat halmoztak fel az indiaiak, ami több, mint az USA, Svájc és Németország aranytartaléka együttvéve.

Amikor zavarba jövünk, bevörösödik a gyomrunk: Amikor zavart érzünk, akkor a szervezetünk intenzív adrenalintermelésbe kezd, ami élénkíti a vérkeringést, ezért a gyomrunk ugyanúgy „elpirul”, mint az arcunk.

Tüdőnk felülete egy háromszobás lakás alapterületével egyezik meg: Az emberi tüdőben található léghólyagok apró, levegővel teli zsákocskák, amiknek a száma 300 millió is lehet, egy-egy tüdőfélre vetítve. Ha valamennyiből távozna a levegő, majd kiterítenénk őket, akkor nagyjából 75 négyzetmétert fednének le. 

Kínában a reinkarnációhoz kormányengedély szükséges: 2007-ben adták ki a rendeletet, amely előírja, hogy négyféle kormányhivatal engedélye kell reinkarnálódáshoz. A kormány így tudni fogja a következő dalai láma születési helyét.

Az imádkozó sáskának öt szeme és egy füle van: A rendkívüli rovar, aminek apró szárnyai vannak, öt szemmel rendelkezik, amiből kettő nagyobb, három kisebb, és a homlokán találhatóak. Az imádkozó sáska egyetlen hallószerve a két hátsó lába között helyezkedik el.

 

A Viagrát eredetileg szívproblémákra tesztelték: A tudósok egy olyan gyógyszert akartak kifejleszteni, ami a véredényeket ernyeszti el. A munka nem várt mellékhatást hozott, ami miatt a Viagra az egyik legnépszerűbb gyógyszer lett.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló