Elájultak a nézők az Antikrisztus tesztvetítésén



A legdurvább horrorfilmek, amelyek miatt mentőt kellett hívni.A horrorfilmek alkotóinak célja, hogy minél jobban megijesszék a nézőket, ezért számukra nincs is annál jobb kritika, mint az, ha a moziban ülő közönség teljesen kiborul. Előfordul azonban, hogy túlságosan jól sikerül a horror, aminek hatására többen elájulnak, elkapja őket a hányinger vagy mentőt kell hívni.

Antikrisztus (2009): A szülők az elhunyt gyermeküket gyászolják ebben a horrorfilmben, amelyben még a legerősebb gyomrú nézőket is megrázta a filmben kibontakozó bűntudat és erőszak. A tesztvetítésen négy ember ájult el. Franciaországban a katolikus egyház tiltakozása miatt betiltották az Antikrisztust.

The Green Inferno (2013): A film bemutatóján egy néző elájult. Az esetről Roth azt mondta, hogy ez a lehető legjobb kritika, amit kaphatott.

Jó éjt, anyu! (2014): Az osztrák horrorfilmben egy fiú ikerpár szerint a bonyolult arcműtéten átesett anyjuk egy teljesen más személy lett. Severin Fiala, a film társrendezője elmondta, hogy két néző elájult. Fiala szerint ez a legnagyobb elismerés.

Psycho (1960): Ez a horrorfilm inkább felhördülést okozott, mint rosszullétet, mert ez volt az első horrorfilm, amiben a játékidő közepén meggyilkolták a főszereplőt. Ettől a fejleménytől mindenki frászt kapott akkoriban.

Fűrész 3. (2006): A Fűrész-filmek közül különösen a harmadik rész keltette a legnagyobb pánikot a bemutató estéjén, amikor három különböző mentőegységet riasztottak az Egyesült Királyságban.

Az ördögűző (1973): Rengeteg néző azért volt kíváncsi a horrorfilmre, mert tudni akarták, hogy miért kapott olyan nagy sajtóvisszhangot az első vetítések után. Sok néző rosszul lett, hányt, vagy csak jobbnak látta, ha inkább kimegy az előtérbe.

Visszafordíthatatlan (2002): A Cannes-i bemutatón 250 néző hagyta ott a francia lélektani horror vetítését. Sokan orvosi ellátásra szorultak. Közülük többen az alacsony frekvenciás aláfestéssel magyarázták a problémájukat.

Ezt a technikát kifejezetten arra találták ki, hogy nyugtalanságot keltsenek a nézőkben. A hanghatás mellett a közel 10 perces nemi erőszak jelenet és az azt követő bosszú is sokaknál kicsapta a biztosítékot.

Ideglelés (1999): A kamerarángatás okozott sok problémát a nézőtéren, ahol a legtöbb nézőről, aki a mozi közepén dobta ki a taccsot, kiderült, hogy tengeribeteg volt. Emellett az is problémát okozott, hogy ez volt az első olyan film, amiben „talált kamera” trükköt alkalmaztak, ezért a nézők nem voltak hozzászokva a kamerarángatáshoz.

Nyers (2016): A horrorfilm arról szól, hogy az állatorvosi egyetemen tanuló, vegetáriánus lány rádöbben, hogy szereti a emberi húst. A Nyers akkor került be a köztudatba, amikor 2016-ban mentőt kellett hívni a Torontói Filmfesztiválra, ahol több néző rosszul lett a vetítés közben.

Az emberi százlábú-filmek (2009-2015): Az emberi százlábú-filmek esetében sokan az első rész előzetesén sem jutottak tovább, nemhogy a teljes trilógiát megnézzék. A horrorfilm története annyira undorító, hogy a harmadik rész kis híján el sem készült, mert a korábbi stábtagok közül többen is gyomorforgatónak találták a forgatókönyvet.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló