A YouTube letiltotta Az apáca hirdetéseit



Érdekességek a legújabb horrorfilmről.Szeptember 06-án érkezik a magyar mozikba a Démonok között-filmek legújabb része, Az apáca, ami történetét tekintve nevezhető előzményfilmnek, avagy spin-offnak, ami az Annabelle-hez hasonlóan, próbálja meglovagolni az eredeti filmek sikerét.

Az apáca azzal kezdődik, hogy egy romániai kolostorban egy fiatal apáca öngyilkosságot követ el. Az eset kivizsgálására a Vatikán egy sötét múltú papot és egy apácanövendéket küld. A nyomozás alaposan próbára fogja tenni a páros józan eszét és lelkét, hiszen szembe kell nézniük a Démonok között második részében már megismert sátáni apácával.

Az apáca rengeteg érdekességet tartogat. Hangolódásképpen íme azok közül néhány!

A YouTube letiltotta a film hirdetéseit: A Warnernél kitalálták, hogy megpróbálják eladni Az apáca rövidebb előzeteseit azoknak, akik nem szeretik a jump scare-eket, vagy a Démonok között univerzumát.

Ebből nagy felháborodás lett, ezért a YouTube, a szabályzatára hivatkozva, levette a reklámokat. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a marketingeseknek ez volt a célja, hiszen egy horrorfilmnek nem kell jobb reklám annál, mint az, hogy már az előzetest is olyan ijesztőnek találták az emberek, hogy több helyen letiltották.

Valaki veszélyesebb, mint gondoltad volna: Ahogy a Démonok között-filmek, úgy Az apáca sem teljesen kitaláció. Valak (Valac, Volac esetleg Valax) a Salamon kis kulcsai című grimoár egyik visszatérő alakja, ám ott angyalszárnyas kisfiúként ábrázolták, aki kétfejű sárkányon lovagolva vezette hadba a pokol seregeit, illetve titkos tudás birtokában volt.

Nem egy tipikus ördögűzős filmet kapunk: Habár vannak jelek, amik arra utalhatnak, hogy Az apáca is csak egy újabb ördögűzős film, mégis akad, ami ennek ellentmond. A filmet rendező Corin Hardy például úgy nevezte Burke atyát (Demián Bichir), hogy ő „a szakma Piszkos Harry-je”. Maga a színész azt nyilatkozta, hogy a karaktere a „lélekmentés James Bondja”.

Valaki kinézete csak az utolsó pillanatban állt össze: James Wan a Démonok között második részének premierje után beszélt arról, hogy nagyon pontos elképzelései voltak a film vizuális világáról és a démon kinézetéről, ám végig úgy érezte, hogy még mindig csak ismerkedik vele.

A rendező azt is elárulta, hogy sokat beszélgetett az igazi Lorraine Warrennel, aki elmesélte, hogy sokáig egy fantomszerű lény üldözte az otthonában. Az éjfekete, tornádószerű örvény úgy nézett ki, mintha a közepén egy csuklyás alak lett volna. Wan ekkor találta ki, hogy egy démoni vízióról van szó.

Kronológiai sorrendbe téve a filmeket ez lesz az a legelső: James Wan rájött, hogy ő a Démonok között moziverzum Kevin Feige-e, emiatt nem csoda, hogy a franchise ötödik része utazik vissza a legmesszebbre az időben, egészen pontosan az 1950-es évek Romániájába.

A démoni apáca eredettörténetétől azonban nem kell sokat várni, ugyanis az Annabelle 2: A teremtés rendezője, David F. Sandberg elmondta, hogy Wan nem sokat törődik azzal, hogy a filmek hogyan kapcsolódnak össze.

Wan csak annyit kötött ki, hogy legyenek utalások a többi címre, de egyébként teljesen szabad kezet ad. Ennek alapján nem lenne meglepő, ha Az apácából is egynél több rész készülne, aminek szereplői megjelennének a többi filmben, ám nem úgy, mint az Marvel Moziverzumban.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló