Nincs szellem a brit laboratóriumban



Három paranormális történet, amire teljesen hétköznapi magyarázatot adtak a tudósok.A múltban az emberek sokkal babonásabbak voltak, mint napjainkban, ráadásul a tudomány is gyerekcipőben járt, emiatt érthető volt, hogy sokan paranormális jelenségeknek véltek olyan dolgokat, amelyekre most már könnyű logikus magyarázatot találni.

Napjainkban éppen ezért nincs könnyű dolga annak, aki hinni szeretne a földönkívüliekben, szellemekben, ugyanis a tudomány szeret hétköznapi magyarázatot adni úgy, ahogy az alábbi három esetben is tették.

Természetesen attól, hogy a tudomány földhözragadt megoldásokat talált bizonyos jelenségekre, még nem hiszi el mindenki, hogy nem léteznek földönkívüli és természetfeletti jelenségek, hiszen könnyű azzal elütni az egészet, hogy a kormányok a tudományon keresztül próbálják elaltatni a civilek gyanakvását.

Kísértet járta laboratórium: A brit warwicki laboratóriumról az a hír kelt szárnyra, hogy szellemek kísértenek benne, legalábbis ezt állították az ott dolgozók, akik közül többen arra panaszkodtak, hogy minden ok nélkül kirázza őket a hideg, szoronganak és felerősödik a félelemérzetük.

Az egyik mérnök ennél többről mesélt, ugyanis elmondta, hogy egy különös, szürke jelenést vett észre a szeme sarkából. A szabadidejében párbajtőröző mérnök az egyik nap bevitte a vívótőrét a munkahelyére, mert szerette volna beállítani a pengét a versenye előtt.

A satuba fogott vívótőr pengéje hirtelen úgy kezdett mozogni, mintha a szürke laboratóriumi kísértet játszani kezdett volna vele. Amikor jobban megvizsgálták a laboratóriumi jelenségeket, akkor kiderült, hogy szó sincs szellemről, mert a pengét, a szürke jelenést és a dolgozók megmagyarázhatatlan félelemérzetét egy ventilátor alacsony frekvenciájú hanghullámai okozták.

Mint kiderült, a ventilátor frekvenciája nagyjából 19 hertz (Hz) lehetett, tehát annyira alacsony, hogy az emberi fül nem tudja feldolgozni. A tudomány szerint a hallhatóság alatti tartományba eső infrahangok hatással vannak az egyensúlyérzékre, a vérnyomásra és a légzésre. Emellett a szem 18 Hz körüli rezonanciafrekvenciájának is megfelelnek, tehát a mérnök által látott szürke jelenést is ez okozta.

Marfa fények: A területen átadtak egy megfigyelőközpontot azért, hogy a lelkes ufókutatóknak legyen hol megfigyelniük a texasi Marfa városának különös fényeit, ám csak néhány egyetemista kellett ahhoz, hogy kiderüljön, hogy nem a földönkívüliek űrhajója okozza a fényjelenségeket.

Az egyetemisták rájöttek, hogy a városhoz közel fut egy autópálya, amin az elhúzó autók száma egyenesen arányos a különös fényjelenségek számával. Az egyetemisták egyaránt követték az autók mozgását és a fényeket, ebből pedig azt is meg tudták állapítani, hogy melyik autó melyik jelenséget okozta, valamint milyen délibáb szerű jelenség erősíti és nagyítja fel.

Égi hal: A „skyfish” néven ismertté vált, furcsa, rengeteg végtaggal és szárnnyal rendelkező teremtmények gyakran felbukkannak azokon a képeken, amelyeket a lelkes ufókutatók készítenek, ám kiderült, hogy ezek sem idegenek, hanem nagyon is erről a bolygóról származó éjjeli lepkék.

Ezek a rovarok sokkal gyorsabban mozognak, mint ahogy a fényképezőgép rögzíthetné őket. Ennek eredménye azok az elmosódott képek, amelyeken úgy néznek ki a rovarok, mintha több szárnyuk lenne.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló