Ősszel is gyönyörű kirándulóhely Hollókő



Tippek a belföldi kiránduláshoz.Zsámbéki romtemplom: Zsámbék azoknak is elnyeri a tetszését, akik nem rajonganak a templomokért, hiszen a romtemplom igazi építészeti különlegesség, hála annak, hogy az 1200-as években, román stílusban kezdték építeni, ám ezt az irányzatot kezdte kiszorítani hazánkban a gótika.

János-hegy: Budapest legmagasabb pontja, a János-hegy, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. A hegy tetejét turista útvonalon, vagy a libegővel lehet elérni. Ha fent vagytok, akkor ne hagyjátok ki a János-hegyi kilátót, ahova 101 lépcsőfok vezet fel.

Hollókő: 1987 óta a világörökség része az egyedi és csodálatos Hollókő, ahol a legnagyobb látványosság a XIII. századi romos vár, amire felmászva, varázslatos panoráma lesz a jutalmatok. Ha jó időben mentek, akkor rengeteg, a várban rendezett, program közül választhatjátok ki a leginkább tetszőt.

A védett falurészeken a régi korok érzését tapasztalhatjátok meg. Ha kedvelitek a falusi turizmust, akkor szintén Hollókőn a helyetek!

Abony: A magántulajdonban lévő állat- és szabadidőpark miatt népszerű kirándulóhely a családosok körében Abony, ahol szürke marhák, kecskék, lovak, szamarak és kulánok lakják a parkot, de ugyancsak itt élnek a majmok, struccok, emuk, lámák, antilopok, zebrák, majmok, ormányos medvék, tarajos sülök és afrikai sörényes juhok, erdei vadak, oroszlánok és eurázsiai hiúzok.

Visegrád: A macskaköves, hangulatos kis utcák után, menjetek el a királyi palotába, ahol érdekes kiállítótermek várnak. Ezt követően nézzetek ki a Salamon toronyból, ahonnan csodás kilátás nyílik a tájra.

Holdvilág-árok: Ahogy a misztikusan csengő név sugallja, úgy tényleg különleges történettel rendelkezik a Dobogókőhöz közeli Holdvilág-árok, ahol túraösvény várja a kirándulókat, akik egy Meteor nevű tűzlétrán ereszkedhetnek le az árokba. A néhány óra alatt bejárható Holdvilág-árok, ahol különleges növények találhatók.

Lillafüred: Az Északi-középhegységben található Lillafüred nagyon sok lehetőséggel várja a túrázókat, de azok is bőven találnak itt programot, akik nem szeretnek hegyet mászni. Ha Lillafüredre kirándultok a családdal, akkor mindenképpen sétáljatok végig a függőkerten!

Közvetlenül a sétányról nyílik az Anna-mésztufabarlang, ahol megtekinthetitek a megkövesedett falevelek lenyomatait, vagy a lelógó faágakat. Ugyancsak Lillafüredről indul az 1920-ban épített kisvasút, amivel Miskolcig utazhattok.

Tihany: Ősszel is érdemes ellátogatni a Balatonhoz, főleg Tihanyba. Sétáljatok egyet a vízparton, majd keressétek fel a tihanyi Csúcs-hegy oldalában található, igazán romantikus Őslevendulást! Tihanyban a Bencés apátság is kihagyhatatlan állomás. A félszigeten találhatóak az orosz szerzetesek által vájt barátlakások is, amikre érdemes időt szánni.

Grassalkovich kastély: A Gödöllőn található Grassalkovich kastély Ferenc József és Erzsébet királyné koronázási ajándéka volt. Hazánk legnagyobb alapterületű barokk kastélya sokáig nagy hatást gyakorolt az építészetre, napjainkban pedig gyakori filmforgatási helyszín.

A kastélyban Mária Terézia is megfordult, Windisch-Grätz pedig főhadiszállását rendezett be az épületben, aminek pompája kiállta az idők próbáját. A franciakert ma is színpompás virágokkal teli hely.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló