Mivel baltázhatod el a karácsonyt?



A Karácsonyi Kobold elárulja, hogy mire kell a leginkább odafigyelned.Az emberek hajlamosak megőrülni az adventi időszakban, mert mindenáron tökéletes ajándékot, menüt, fát, ünnepet akarnak, ám a kapkodás, rohanás, idegeskedés, mind olyasmi, ami miatt könnyű tönkretenni a karácsonyt.

Az ünnepek során sokféle hibát elkövethetünk, ám a csínyekről és tréfákról híres Karácsonyi Kobold hajlandó elárulni, hogy mivel baltázhatod el a leginkább az ünnepet. Válassz egy lapot a lenti képről, hogy a Karácsonyi Kobold időben figyelmeztethessen!1. Túl közömbösnek mutatkozol: A Karácsonyi Kobold szerint téged nem izgat különösebben a karácsony. Talán azért, mert túl sok stressz van vele, vagy képmutatásnak tartod, hogy ilyenkor el kell játszani, hogy minden rendben van, nagy boldog család vagytok, pedig nem is.

Nem kell megjátszanod, hogy rajongsz az ünnepért, ám a szeretteid azért még érdekelnek, ugye? Ha igen, akkor legalább velük foglalkozz egy kicsit, hogy ne érezzék úgy, hogy számodra nem fontosak.

2. Mindenkit látogass meg: A Karácsonyi Kobold szerint akkor rontod el az ünnepet, ha nem látogatsz meg egy rokont, mert rossz a viszonyotok, vagy haragszol rá. Ha van ilyen személy, akkor tedd félre azt, hogy nem szívesen találkozol vele, mert csak neked lenne bűntudatod, ha nem látogatod meg, vagy nem hívod át magadhoz!

3. Odaégeted az ünnepi ételt, süteményt: A Karácsonyi Kobold azt üzeni, hogy amennyiben tudod magadról, hogy hajlamos vagy kapkodni, túl sok mindent akarsz fejben tartani, akkor a főzésre különösen figyelj oda, mert azzal ronthatod el az ünnepet, hogy odaégeted az ünnepi főfogást, az órákig készített süteményt.

A főzésnél állítsd be az órát, vagy kérj meg valakit, hogy szóljon, ha letelt a sütési és főzési idő, mert könnyen elfeledkezhetsz erről, ha egyszerre több dologra próbálsz odafigyelni.

4. Meggondolatlanul mondasz valamit: A Karácsonyi Kobold szerint előfordulhat, hogy azzal teszed tönkre az ünnepet, hogy olyasmit mondasz az egyik rokonodnak, szerettednek, amivel megbántod, még akkor is, ha nem szándékosan teszel megjegyzést, hanem csak kiszalad a szádon.

Karácsonykor a családi békességre és a szeretet fenntartására törekszenek az emberek, ez pedig azzal jár, hogy mindenki egy kicsit stresszes, ezért nagyon figyelj oda arra, hogy kinek és mit mondasz! Azt se felejtsd el, hogy egyesek érzékenyebbek másoknál!

5. Kapkodsz és rohangálsz az ünnepek idején: A Karácsonyi Kobold szerint azzal fogod elrontani az ünnepeket, hogy folyamatosan rohansz, teszel-veszel, teljesen kimerülsz, feszült leszel és azon görcsölsz, hogy minden tökéletes legyen.

Hidd el, hogy senki sem akarja azt, hogy a tökéletes ünnep kedvéért kikészülj! Idén kétszer is gondold meg, hogy mit teszel, ha pedig kell, akkor kérj segítséget a szeretteidtől, valamint ne feledkezz el arról, hogy a kevesebb, néha több!

6. Elfelejtesz valakinek ajándékot venni: A Karácsonyi Kobold úgy látja, hogy alaposan eltolhatod az ünnepet azzal, hogy elfelejtesz valakinek ajándékkal készülni. Mivel még bőven időben vagy, ezért nézd át alaposan a listádat, hogy mindenki szerepel-e rajta, akinek ajándékot akarsz adni!

Az se rossz ötlet, ha készülsz egy-két tartalékajándékkal, hogy akkor is legyen mit adnod, ha meglepetésszerűen, egy olyan ismerősödtől kapsz valamit, akitől nem számítottál rá.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló