Akciófilmes trükkök, amiknek a valóságban is hasznát veheted



Tanulj meg vízálló gyufát készíteni, szabadulj ki a bilincsből és tudd meg, hogy járt-e valaki a lakásodban!Hihetetlen jelenetekkel vannak tele az akciófilmek, amelyeket okosabb nem utánozni, ám akad néhány veszélytelen, egészen könnyen elsajátítható trükk, amit érdemes megtanulnod, mert jó hasznát veheted a valóságban.

Tudd meg, járt-e valaki a lakásban: Ha elmész otthonról, akkor nagyon jó hasznát veheted annak, ha képes vagy összerakni egy „szerkezetet”, amivel azt ellenőrizheted, hogy járt-e valaki a házadban/lakásodban.

Ennek a trükknek a megvalósításához szükséged lesz egy közepesen hosszú madzagra, amit ragasztószalaggal erősíts fel az ajtófélfára úgy, hogy valamennyire lelógjon. Abban az esetben, ha valaki kinyitja vagy bezárja az ajtót, akkor elméletileg a madzag beszorul, te pedig azonnal tudni fogod, hogy betolakodó van az házadban.

Nyisd ki a bilincset gyufával: Talán nincs is olyan akciófilm, amiben legalább egyszer ne nyitná ki valaki bilincsét. Ehhez a trükkhöz elméletileg elég a gyufa, amit be kell csúsztatni az egyik kis lyukba. Ezt a fogad segítségével megteheted.

Rejtsd el a pénzt a szék alá: Abban az esetben, ha úgy érzed, hogy jobb helyen van otthon a pénzednek, mint a bankban, akkor a vagyonod elrejtéséhez meríts ihletet az akciófilmekből. Ennek a trükknek a megvalósításához szükséged lesz egy székre, egy kalapácsra, néhány szögre és befőttes gumikra.

Amikor megvannak a kellékeke, akkor fordítsd fel a széket, aminek az aljára verd be a szögeket, majd a fenti képen láthatóak szerint tedd rá a gumikat! Most már csak be kell csúsztatnod a pénzt.

Készíts vízálló gyufát: Ne hidd, hogy csak az akciófilmek hősei rendelkezhetnek vízálló gyufával, ugyanis neked is lehet ilyened. A vízálló gyufa például akkor fog jól jönni, ha esőben szeretnél tüzet gyújtani.

A vízálló gyufát nagyon egyszerűen elkészítheted, mert csak annyi a dolgot, hogy körömlakk vagy wax segítségével vond be a gyufa fejét, vagy az egészét, hogy ne árthasson neki a víz.

Használj titkosírást: Az akciófilmekben nagyon bonyolult titkosírásokat használhatnak, aminek láttán úgy érezheted, hogy csak egy jól képzett kém lehet képes a titkosírásra, pedig a valóságban nagyon egyszerűen megvalósítható a trükk.

Amennyiben szeretnéd megtanulni a titkosírást, akkor írd fel az abc betűinek első felét egy sorba egymás mellé, majd alá a másik felét úgy, hogy minden betű alatt legyen egy másik. Amikor üzenetet írsz, akkor egyszerűen cseréld fel a két egymás alatt lévő betűt. Például az „a” helyett írj „n” betűt.

Szabadulj ki a gyorskötözőből: Amellett, hogy az akciófilmek hősei könnyedén megszabadulnak a bilincstől, még a gyorskötöző sem jelent nekik különösebb kihívást. Reméljük nem lesz rá szükséged, de abban az esetben, ha gyorskötözővel ejtenek fogságba, akkor emeld a fejed fölé a karod, majd hirtelen engedd le és rántsd szét a gyorskötözőt! Tény, fájni fog, de cserébe újra szabad leszel.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló