Joshua Witt hazudott arról, hogy megtámadták a „neonáci” frizurája miatt



Te is bedőltél 2017 öt legnépszerűbb álhírének?Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor közös fotója: Marilyn Monroe-ról nagyon sok hamis fotó kerint a világhálón, köztük az, amelyen a szexszimbólum Elizabeth Taylor társaságában szerepel. A képet valójában két különálló fotóból montírozták össze. Az egyiket Mark Kauffman készítette Elizabeth Taylorról 1948-ban, míg a másikat Ed Clark fényképezte Marilyn Monroe-ról 1950-ben.

A „neonáci” frizurája miatt szúrtak le egy embert: Augusztus 16-án a Coloradóban élő Joshua Witt ezt írta Facebookon: „Állítólag úgy nézek ki, mint egy neonáci, amiért megkéseltek. Szerencsére magam elé tudtam tartani a kezem, úgyhogy csak azt szúrták meg. Fontos, hogy egyetlen szót sem váltottunk a pasassal, éppen csak akkor szálltam ki az autómból.”

A nagy hírverést kapó, de már eltávolított, poszt miatt a Buzzfeed és a Gizmodo is felkereste a rendőrséget, hogy elmondják, Witt nekik is azt állította, hogy megtámadták, méghozzá egy 20 év körüli, fekete férfi, ám a nyomozás kiderítette, hogy Witt saját magát sebesítette meg.

Mark Campbell, a sheridani rendőrség főkapitánya elmondta, hogy Witt bevallotta, hogy az autójában véletlenül megvágta magát, ami után kitalálta a támadásról szóló történetet.

Meryl Streep gúnyt űzött egy fogyatékosból: 2017-ben sok embert felháborított az a gif, amelyen Meryl Streep állítólag egy fogyatékos emberen gúnyolódik, ám a gif hamis, nem úgy, mint Donald Trump hasonló szereplése.

Az amerikai elnök 2015-ben figurázta ki a New York Times fogyatékkal élő munkatársát Serge Kovaleskit. A színésznő, Trump nevének kimondása nélkül, ezt ítélte el a Golden Globe díjátadó gálán. Valaki ezt követően szerkesztette meg a gifet, amit a Trump hívők rögtön továbbadtak egymásnak, képmutatással vádolva a színésznőt.

Az igazság azonban az, hogy a kép alapjául szolgáló felvétel 2009. július 27-én készült, amikor Meryl Streep a Conan O'Brien show vendégeként, többek között, arról mesélt, hogy milyen ijesztő volt egy élő, igaz szelíd, oroszlánnal forgatni. A színésznő a hadonászásával azt figurázta ki, hogy mennyire megijedt az állattól.

A párizsi terrortámadást ünneplik muszlimok egy videón: 2017. április 20-án újabb terrortámadás rázta meg Párizst, ahol egy rendőr életét vesztette, két másik személy pedig súlyosan megsebesült. A merénylet után ismét előkerült az a videó, amelyen állítólag egy csapat „mérsékelt” muszlim a párizsi terrorcselekményt ünnepli Londonban, ám ennek a felvételnek nem szabad bedőlni, mert a videó 2009-ben készült, a rajta szereplők pedig londoni pakisztániak, akik krikett győzelmet ünnepelnek.

Vlagyimir Putyin az ISIS ellen harcoló orosz csapatokat mutatja Oliver Stone-nak egy videón: The Putin Interviews (A Putyin interjúk) címmel készített négy részes dokumentumfilmet Oliver Stone az orosz elnökről.

A dokumentumfilm harmadik részében látható az a különös jelenet, amelyben az orosz elnök elővesz egy okostelefont, amit megmutat Stone-nak. A rendező állítása szerint Putyin egy olyan videót mutatott neki, amelyben oroszok harcoltak az Iszlám Állam ellen Szíriában, ám a felvétel valójában 2009-ben készült amerikaikról Afganisztánban. Stone az orosz állami tévének azt nyilatkozta, hogy ő továbbra is Putyinnak hisz.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló