175 ezer dollárt ért a falban talált képregény



Kincsek, amelyeket teljesen véletlenül fedeztek fel az emberek.Ki tudja, hogy mit rejt a nagyi pincéje, vajon tényleg értéktelen vacak a falon függő festmény, amivel a mögötte tátongó lyukat próbáljuk eltakarni? Esetleg a nagypapa sportkártya gyűjteménye ért valamit?

Ezekkel a kérdésekkel kevesen foglalkoznak, pedig előfordulhat, hogy rengeteg pénzt érő kincs birtokában vannak, akárcsak azok, akik az alábbi történetekben szerepelnek.

Egy ritka, 1938-ban Superman képregényt találtak egy falban: Több, mint 75 évig rejtőzött egy Minnesota-i ház falában az Action Comics egy nagyon ritka kiadása, amelyben először szerepel Superman.

A kincset 2013-ban, a ház felújítása idején, az épület szigetelésként használt újságok között találta David Gonzalez vállalkozó. Négy héttel később egy ismeretlen vevő 175 ezer dollárért vásárolta meg a képregényt. Az összeg nagyjából 50 ezer dollárral több lehetett volna, de Gonzalez letépte a hátlapot.

Hárommillió dolláros baseball kártyát fedeztek fel a padláson: 2011 februárjában Karl Kissner nem sejtette, hogy mennyire értékes kincset fog találni egy fababaházban, miközben az 1940-es években meghalt nagyapja, Carl Hench házának padlását takarítja.

A korábban soha nem látott, 700 darabból álló, ritka baseball kártya gyűjteményről a szakértők azt mondták, hogy ez a legnagyobb és a legizgalmasabb lelet a sportkártyák gyűjtésének történelmében. 2011 augusztusában a család eladta a Baltimore-i Nemzeti Sportgyűjtők Gyülekezetének a baseball kártya gyűjteményt, aminek értékét a szakértők 2-3 millió dollárra becsülték.

A nagymama széfje sok családi titkot nyitott meg: Amikor egy család kitakarította a nagymama házát, akkor egy hatalmas széfet fedeztek fel, aminek kinyitása után kiderült, hogy nagyon értékes holmikat rejt.

A ház tulajdonosai akkor döbbentek csak meg igazán, amikor széfjében puskákat és érmékkel teli zsákokat találtak. A kincs 15 ezer dollárt ért, ám a család azt a mai napig nem tudja, hogy a nagymama honnan szerezte a fegyvereket és a zsákokat.

Egy férfi, aki talált egy eredeti Függetlenségi Nyilatkozat példányát egy 4 dolláros képkeretben: 1989-ben, Adamstown bolhapiacán vásárolta meg 4 dollárért a régi festményt egy férfi, aki a keretet akarta újra felhasználni.

Amikor a vevő levette a szerzeménye hátulját, akkor egy összehajtott papírt talált benne, ami alaposan meglepte, ugyanis a dokumentum az 1776-ban kiadott Függetlenségi Nyilatkozat egy eredeti példánya volt.

A hihetetlen felfedezésről 1991-ben számoltak be, ám a megtaláló nevét nem árulták el. Ugyanebben az évben a kéziratot elárverezték a Sotheby-ben, ahol 2,420 ezer dollárért kelt el.

A Nagy Gazdasági világválság idejéből származó pénztárát egy fürdőszoba falában rejtették el: 2006-ban Amanda Reece felbérelte Bob Kitts vállalkozót, hogy bontsa le a fürdőszoba falát a Cleveland-i házában.

Kitts csak félúton járt a munkával, amikor felfedezte a két zöld fémdobozt, amik a fal belsejében voltak felfüggesztve. A dobozokban talált borítékok 1920-as évekből származó számlákat, Nagy Gazdasági világválságból származó pénzt rejtettek. A kincs értékét 180 ezer dollárra becsülték.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló