Csendes utak rémétől rettegnek Új-Mexikóban



Városi szellemtörténetek, amelyekben sokan hisznek.La Mala Hora: Új-Mexikóban él a legenda, amely szerint la Mala Hora, a gonosz, a csendes utak mentén vándorol, hogy elkapja a gyanútlan utazókat, akiket először hipnotizál, megbénít, majd megfojtja őket, a holttesteket pedig az út szélén hagyja.

A helyiek nem mernek beszélni a jelenségről, de annyit elárultak, hogy amikor a szellem emberi nő formát vesz fel, akkor elkerülhetetlen a halál. Amennyiben valaki megpillantja egy kereszteződésben, akkor az a személy, vagy annak egy közeli hozzátartozója, hamarosan meghal.

Pálcika indiánok: Az indiánok egyik legijesztőbb legendája a Tsiatko, vagyis a „Pálcika Indiánok” történet, ami arról szól, hogy a magas, karcsú, gyorsan futó lények olyan hangot adnak ki, ami félelmet kelt az emberekben.

A pálcika indiánok éjszakánként az erdőben vadásznak az áldozatokra, egy különleges porral, ami halottak maradványaiból készült. Állítólag a portól mély álomba merülnek az emberek. Amíg ők alszanak, addig az indiánok gyerekeket és tinédzsereket rabolnak a falvakból, hogy rabszolgaként dolgoztassák őket.

Van Noodt kormányzó és szürke hölgy: Dél-Afrikában, azon belül is Fokvárosban található a híres Good Hope kastély, ami a városi legenda szerint szellemjárta. Az ország legrégebb óta meglévő gyarmati épületének igazán sötét a múltja, köszönhetően annak, hogy Pieter Gysbert van Noodt kormányzó kifejezetten kegyetlen személy volt.

Amikor az 1720-as években katonákat akasztatott fel, akkor az egyiküknek még volt annyi ereje a halála előtt, hogy megátkozza a kormányzót. Amikor Pieter Gysbert van Noodt tisztjei elmentek, hogy értesítsék a kormányzót arról, hogy megtörtént a kivégzés, akkor csak a széken ülő, halálra rémült arckifejezésű Pieter Gysbert van Noodt holttestét találták meg.

A beszámolók szerint a kormányzó a mai napig nem szabadul az átoktól, és a kastély folyosóján kísért. Rajta kívül egy síró Szürke Hölgy is gyakran megjelent, ám azóta egyre kevesebbszer látni, amióta egy női csontvázat fedeztek fel a Good Hope melletti ásatáson.

Janet szelleme: Janet az 1960-as évek végén kapott kiküldetést a malajziai Kuchingba, ahol nővérként dolgozott. Amikor Janet eltűnt, akkor sokan azt gyanították, hogy ennek köze van Satok-híd építéséhez.

A helyiek állítólag attól féltek, hogy felbosszantják a helyi szellemeket, ha valamilyen okból kifolyólag leállítják az építkezést, ezért szűz lányokat áldoztak fel, akiknek a fejét a híd oszlopaihoz helyezték. Janet feje nem került elő, ezért lehetséges, hogy feláldozták.

A nő szülei vörösbe öltöztetve temették el a lányukat, aki állítólag visszatért, hogy bosszút álljon. A beszámolók szerint, Janet a vörös temetési ruhájával és cipőjével elcsalja a kerékpárosokat a Kuching külső részeire.

Más arról mesélt, hogy a Sarawak folyón közlekedő kompról látta Janet szellemét, akitől a mai napig sokan rettegnek Kuchingban, ahol a hajószállítók nem hajlandóak tíz óra után dolgozni, Janet nevét pedig ki sem merik ejteni a szájukon. A Satok-híd 2004-ben összeomlott.

Holtak vonata: London egyik városi legendája arról szól, hogy egy halottakkal teli vonat közlekedik a Whitechapel metróállomás és a Royal London kórház között. A szóbeszéd szerint a vonat az 1900-as évek elején, a londoni szélsőséges szegénység és betegség idejében járt, de sokan biztosra veszik, hogy ma is látható a szerelvény, ami szerintük nem kitaláció, hanem valóság.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló