A csehországi Csontkápolna hátborzongató élménnyel gazdagítTippek, hogy hova utazzunk, ha meseszép tájak helyett, bizarr látnivalóval töltenénk meg a szabadságunkat.Ahány ember, annyi igény a nyaralás megszervezésekor, az idegenforgalom, pedig próbálja mindenki vágyát teljesíteni. Ez látszik abból is, hogy egy-két útikönyvben már nem kizárólag a legfontosabb történelmi látnivaló, művészeti alkotások, legtisztább tengerpartok szerepelnek, hanem az is, hogy milyen szellemtörténet kapcsolódik egy adott helyhez.

Az embereket mostanában jobban érdekli a túlvilág, ezotéria, ezt pedig a turizmus is felismerte, aminek eredményeként, ha programot keresünk, akkor könnyen előfordulhat, hogy szellemtúrán is részt vehetünk, például Londonban, Prágában, Skóciában, New Orleans.

Ha úgy döntünk, hogy a nyaralásunk során szeretnénk valamilyen hátborzongató élménnyel gazdagodni, akkor a kedvcsinálónak itt van néhány hely, ami látványra vagy a legendája miatt félelmetes.

Wychbury obeliszk (Hagley, Anglia): Az 1940-es években egy bomló női holttestet találtak a diófa mellett. A gyilkosságot soha nem oldották meg, de nem ez az egyetlen homályos folt az ügyben, mert valaki a hetvenes évek óta graffitit rajzol a nő obeliszkjére.

A sötét erdőség (Ballymoney, Írország): A XVIII. század óta nőnek a bükkfák, amelyek különleges formát vettek fel. Ahogy átívelnek az út felett, az gyönyörű és félelmetes.

A múmiák múzeuma (Guanajuato, Mexikó): A természet őrizte meg az itt látható múmiák állapotát. A maradványokat a város temetőjéből ásták ki, mert az elhunyt családja nem fizetett a sírhelyért. A föld szárassága miatt a testek bőre és haja se pusztult el.

Az ördög kapuja (Dél Pasadena, Kalifornia): Rengeteg furcsa eseményről számoltak be a környéken, ahova anno olyan okkultisták jártak, mint Jack Parsons és Aleister Crowley. Az ördög kapuja állítólag átjáró a túlvilágra.

Odessa katakombák (Odessa, Ukrajna): A 2500 kilométer hosszú járat valódi labirintus, amiben nagyon könnyű eltévedni. A sötétben való barangolást fokozza, hogy egy lány 2005-ben meghalt itt halt meg, és csak három nappal később találták meg a holttestét.

La Pascualita (Chihuahua, Mexikó): Egy ruhabolt kirakatában jelent meg Las Pascualita, akivel kapcsolatban a helyiek azt állították, hogy a baba kísértetiesen hasonlít a tulajdonos lányára, aki nem sokkal az esküvője előtt halt meg. Las Pascualita nyolcvan éve áll a kirakatban, de még mindig sokan hiszik, hogy valójában egy tartósított hulla.

Capela de Ossos – Csontkápolna (Faro, Portugália): Európában több csonttemplomot nézhetünk meg, de a legkreatívabb Portugáliában található, mert a kápolna és csillár is emberi csontból készült.

A Csendes Emberek (Finnország): Reijo Kela soha sem magyarázta meg, hogy miért tartotta jó ötletnek, hogy az ötös autópálya mentén, Suomussalmi közelébe több arctalan, színes ruhába öltöztetett alakot tesz ki. A figurák éjjel-nappal láthatóak, de éjszaka a legijesztőbbek.

A párhuzamos erdő (Lexington, Oregon): Az I-84-es autópálya mellett a fák ugyanolyan távolságban, ugyanolyan magasságra nőttek. Az erdőben szürreális lázálom a séta, ami közben szinte azonnal elveszíthetjük a tájékozódásunkat.

(Forrás: bizzarium.com)

 

Ajánló

Ajánló