Valentin-napon elkövetett bűncselekmények



Megrázó, elkeserítő, megoldatlan ügyek bizonyítják, hogy a szerelmesek napján is történnek rossz dolgok.A Rundle család gyilkosa: 1985-ben, a kétszeresen elvált, 37 éves Cassandra Rundle, egyedül nevelte a 12 éves Detricket és a 10 éves Melanie-t, a coloradói Springsben. Február 14-én a nő volt férje megjelent az otthonukban, ahol felfedezte a brutálisan meggyilkolt családot.

Kiderült, hogy a halála előtti napokban Cassandra hirdetéseket adott fel a helyi újságban, amire több, mint 80 válasz érkezett, a nő pedig több személlyel is kapcsolatba lépett, de a hatóság senkit sem tudott összekapcsolni a gyilkosságokkal.

A gyanú árnyéka egy korábbi katonára, Philip E. Wilkinson vetült. Ő jelenleg halálsoron van, mert 1992-ben meggyilkolt egy anyát és annak két gyermekét. Ez a bűncselekmény hasonlít a Rundle-gyilkosságokhoz, ám nem sikerült Wilkinsont az ügyhöz kapcsolni, ami már 30 éve megoldatlan.

China Rose Sims eltűnése: 1988 februárjában az angol bútorkereskedő, David Sims feleségül vette a nála 20 évvel fiatalabb China Rose-t. Hamarosan úgy tűnt, hogy a házasság tönkre fog menni, mert China elmondta a nővérének, hogy David erőszakoskodott vele, és azzal fenyegette, hogy fel fog bérelni valakit a megölésére, mert az olcsóbb, mint a válás.

1993 Valentin-napján China megjelent a családi partin. Ez volt az utolsó alkalom, hogy élve látták, ám nem csak ő, hanem David is eltűnt. Két hónappal később látták a férfit, de megint nyoma veszett.

Évekkel később a rendőrség letartóztatta Geoffrey Pastont, aki azt vallotta, hogy David azzal bízta meg, hogy adja el a házat, a pénzt pedig tegye a titkos bankszámlájára, ami „Anthony Peter Lewis” néven tartottak nyilván. Chinát valószínűleg megölték, ám az ügy addig megoldatlan marad, amíg a férj elő nem kerül.

Antonio Saldivar titokzatos halála: 2014. február 14-én Antonio Saldivar elkérte az anyja kocsiját, hogy meglátogathassa a barátnőjét, ám a 17 éves tini soha nem ért oda a lányhoz. Antonio anyja csak hajnali 4 órakor érte el a fiát, aki fél órával később betonpillérbe csapódott az autóval, de a holttestét csak 27-én találták meg. Senki sem tudja, hogy mi történt a fiúval.

Marilu Geri gyilkosa: 1986 Valentin-napján, a Houston-i lakásából indult a munkahelyére Stephen Geri, akinek a felesége, Marilu még ágyban maradt. Órákkal később Stephen felhívta az anyósát, Maria Serrato-t a munkahelyéről, hogy menjen át, nézze meg a lányát és segítsen neki előkészülni a partira.

Maria így tett, ám akkor Marilu már halott volt. Valaki négyszer meglőtte, ráadásul különböző kaliberű golyókkal. Eleinte a férjet gyanúsították a gyilkossággal, de ő hivatalosan ártatlan. Az igazi tettest soha nem kapták el.

Marcy Jo Andrews eltűnése: 1984-ben az akkor 24 éves Marcy Jo Andrews úgy döntött két barátnőjével, hogy együtt fogják tölteni a Valentin-napot egy partin, Casey Nowicki lakásán. Később Nowicki haza akarta vinni a lányokat, de balesetet szenvedtek.

Andrews bokája megsérült. Nowicki odaadta a lány barátnőinek a kocsi kulcsát, és megkérte őket, hogy hívjanak egy vontatót, míg ő hívott egy taxit, amivel kórházba akarta vinni Andrewst, akit ekkor láttak utoljára.

A rendőrség 2000-ben letartóztatta Nowicki-t. Az ügyészség szerint Nowicki a lakásába vitte a lányt, ahol THC-vel bedrogozta, hogy megerőszakolja. Az ügyészség rengeteg tanút talált, akik azt állították, hogy a baleset utáni napokban látták a lányt Nowicki lakásában. Nowicki-t életfogytiglanig tartó szabadságvesztésre ítélték. Marcy Jo Andrews továbbra se került elő.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló