Hétköznapi emberek találtak kincseket az udvarukban



Történelmi jelentőségű csontok, eltemetett autó és ékszereket kerültek elő a föld alól.Középkori kincs: 2007-ben az osztrák Andreas K. kertjében 200 ékszer került elő a talajból. A férfi egy dobozba tette a vagyonát, amit letett a pincéjében, és a következő két évre teljesen megfeledkezett róla. Végül a szakértők megvizsgálták a kincset, amiről kiderült, hogy kb. 650 éves lehet. Andreas egy helyi múzeumnak ajándékozta az ékszereket.

Egy ezeréves indián csont: 2014-ben, az akkor 14 éves Ali Erturk, hátborzongató felfedezést tett Salt Lake Cityben. A kisfiú egy kerti tó számára ásott lyukat, amikor emberi csontok bukkantak elő a talajból. A törvényszéki vizsgálatból kiderült, hogy Ali egy nagyjából 1000 éve élt amerikai indián maradványait találta meg.

Egy őskori armadillo héj: Az argentin Jose Antonio Nievas azt hitte, hogy egy hatalmas „dinoszaurusz tojást” talált, de később kiderült, hogy egy őskori glyptodon, vagyis óriás tatu héja került elő a földből.

Az amerikai történelem egyik legnagyobb rejtett kincse: 2013-ban egy házaspár a kutyájukkal játszott a kertjükben, ahol egy rozsdás dobozt találtak a földben. A dobozban aranyérmék voltak. Hamarosan nyolc további dobozt ástak ki. Az 1847-1894 közötti időszakból származó érmék nagyjából 27.980 dollárt értek.

Egy alagút a Kheopsz nagy piramisához: A korábbi El Haraneya falu egyik lakója Egyiptomban a híres Gíza-fennsík közelében ásott a kertjében, amikor egy rejtélyes alagutat fedezett fel, ami valószínűleg egy rejtett átjáróként funkcionált a Khufu Nagy Piramishoz.

A dinoszaurusz maradványok: 1997-ben, az angliai Ipswichben élő John Lambert elhatározta, hogy kerítést épít a háza köré. Ásás közben egy nagy csontban akadt meg az ásója. Lambert kiásta a csontot, bevitte az istállóba, és a következő 16 évre elfeledkezett róla.

2013-ban a szakértők megállapították, hogy egy hatalmas tengeri dinoszaurusz, a Földön 60-250 millió évvel ezelőtt élt pliosaurusz csontjáról van szó.

Ferrari: 1978-ban két gyerek ültetett egy Los Angeles-i kertben, amikor egy Ferrari Dino 246 GTS bukkant elő a földből. A rendőrség szerint a lopott Ferrari eltemetése egy biztosítási átverés része.

175 ezer dolláros marihuánás zsák: Mack Reed 2012 decemberében napelemeket akart szerelni a háza tetejére Los Angelesben. Amikor Reed kinyitotta a pincéjét, akkor talált egy zsákot, amiben marihuánával teli tégelyek, csomagok és borítékok lapultak.

Egyértelmű volt, hogy betört a kertjébe, amíg nem volt otthon, és elrejtette a drogot, aminek becsült értéke nagyjából 175 ezer dollár volt. Reed így figyelmeztette a bűnözőket, hogy: „Megtaláltuk a zsákot, felhívtuk a rendőrséget, akik elkobozták a drogokat és megfigyelik a házat.”

Meteoritok: Radivoje Lajic udvarára immár hat alkalommal esett be meteorit. A belgrádi egyetem tudósai megvizsgálták a meteoritokat, amikről megállapították, hogy igaziak. A tudósok szeretnének rájönni, hogy a meteoritok számára miért olyan vonzó Lajic otthona, ezért vizsgálni kezdték a ház körüli mágneses tevékenységeket.

Eközben Lajic acélrudakkal erősíti meg a háza tetejét, hogy ezzel elkerülje a bajt, mert semmi sem zárja ki azt, hogy legközelebb nem a házra fog esni a meteorit.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló