Fehér delfinekkel búvárkodhatsz Kanadában



Öt hely, ahol különleges állatok között úszhatsz.Ha úgy tervezed a nyaralásodat, hogy annak programjába beleférjen a búvárkodás, mert imádod az állatokat, akkor az alábbi öt helyen nagyon érdekes élőlényekkel úszhatsz együtt, feltéve, hogy van ehhez elég bátorságod.

Nagy fehér cápák társaságában: A legtöbben elkerülnénk a cápákkal való találkozást, ha nyílt vizekben úszunk. Ha azonban te testközelből lennél kíváncsi a nagy fehér cápákra, akkor Dél-Afrikába, a Cápa-völgybe, kell utaznod, ugyanis ez a hely a nagy fehér cápa kedvenc vadászterülete.

Itt ketrecben merülhetsz le a cápák közé. Ha mégis inadba szállna a bátorság, akkor sem fog kárba veszni az út, mert gyakran a hajók fedélzetéről is láthatóak a nagy fehér cápák.

Fehér delfinek közvetlen közelében: Kanadában található Churchill, az a különleges hely, ahol lehetőség van arra, hogy fehér delfinekkel búvárkodj. A Földön a Hudson-öböl az egyetlen olyan hely, ahol erre lehetőség van.

A Hudson-öbölbe nyaranta több ezer fehér delfin érkezik, akiket nem csak búvárkodva nézhetsz meg, hanem hajóval és kajakkal. A fehér delfinek reakciója vegyes. Lehet, hogy közömbösen reagálnak, vagy kíváncsiak lesznek, és a közeledbe merészkednek, hogy jobban megnézzenek maguknak.

Medúzák között, veszély nélkül: Ha mindenáron testközelbe szeretnél kerülni a medúzákkal, de a csípésükre nem vágysz, akkor a Palau Medúza-tó a te helyed, mert az elmúlt évezredek evolúciós folyamatainak eredményeként az arany medúzának és a hold medúzának eltűntek a csalánsejteket termelő tapogatói, tehát már nem jelentenek veszélyt.

Az egyedülálló élményhez csak egy helyi társaságnál, fejenként 35 dolláros belépési díj ellenében juthatsz hozzá. A legnépszerűbb ajánlatok közé tartózik a búvárkodás, egy ebéd a Rock-szigeteken, és látogatás a Milky Way nevű meseszép öbölbe, ami a fehér, bőrfiatalító sara miatt vált ismerté.

Manátuszok testközelből: Floridában található a Citrus County, ami a bolygó egyetlen olyan helye, ahol legálisan úszhatsz a kedves óriásokkal. Télen több, mint 400 manátusz gyűlik össze a vizekben, ám az év bármelyik időszakában megtekinthetők ezek a különleges élőlények.

A Crystal River ritka lehetőséget kínál arra, hogy a saját élőhelyükön találkozhass ezekkel az állatokkal. Ám fontos, hogy csak ezzel foglalkozó társaság segítségével menj a manátuszok közelébe, mert ők gondoskodnak a megfelelő felszerelésről, ruházatról és megmutatják, hogy hogyan kell úgy megnézni a manátuszokat, hogy közbe ne zavard őket.

Delfinek mellett: Biminin és a Bahama-szigeteken a helyi szervek hajóval viszik el a turistákat azokra a kijelölt helyekre, ahol búvárfelszereléssel úszkálhatnak a delfinekkel, a tiszta, meleg vízben.

A delfinek gyakran úgy döntenek, hogy a búvárok közelébe merészkednek. Ha hajóról figyelik őket, akkor szívesen kiugranak a vízből. Ha kedvet kapták a delfinekkel való búvárkodáshoz, akkor jegyezd meg, hogy nem szabad hozzájuk érni!

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló