Időszámításunk előtti UFO-észlelések



A földönkívüli élet nem csak a modern világot érdekli.A történelemről tudjuk, hogy akkoriban az emberek rengetegféle dologban hittek, jellemzően azért, mert a tudomány és az orvoslás még gyerekcipőben járt, ezért egy asztmarohamot is démoni megszállásnak bélyegeztek.

Arról azonban kevés szó esik, hogy az őseink nem csak természetfeletti, paranormális dolgoknak vélt jelenségeknek voltak a szemtanúi, hanem UFO-kat is láttak, legalábbis néhány, a történészek által is megvizsgált, szöveg azt állítja, hogy néhányan különös égi jelenségnek voltak a szemtanúi.

Fáklya az égben (Kr.e. 343): Diodorus Siculus Timoleon írásai szerint amikor Kr.e. 343-ban Korinthoszból Szicíliába utazott, akkor lámpásszerű fények jelentek meg előtte és azok vezették el az olasz kikötőhöz.

Néhány történész szerint Diodorus Siculus Timoleon UFO-t látott, mások szerint látomásról van szó, de üstökös és meteoreső is állhatott a jelenség hátterében.

A második punháború alatti megfigyelés (Kr.e. 218-201): Az Annales maximi a Pontifex Maximus által a római köztársaságban őrzött feljegyzések. Az iratok közül az egyikben az állt, hogy Kr. e. 218-ban csillogó hajók bukkantak elő a felhők közül.

Két évvel később hasonló dologról számoltak be. Akkor a szemtanúk levegőben úszó „csillogó kerek pajzsokat” láttak. A két megfigyelés leírása alapján könnyű elképzelni, hogy az emberek földönkívülieket láttak.

A háború idején sok ilyen észlelés történt. Ezt a jelenséget a kutatók azzal magyarázzák, hogy az ilyen konfliktusok valószínűleg vonzzák a földönkívülieket.

A „három hold” látomás (Kr. e. 122): Olaszországban, Kr. e. 122 körül többször is különös jelenséget figyeltek meg az emberek az Ariminium égboltján, ahol „három hold” jelent meg. A megmagyarázhatatlan jelenséget éjjel és nappal, az ország számos pontján észlelték.

A „három holdról” Gnaeus Domitius és Gaius Fannius konzulátusok is beszéltek. A történészek egy csoportja azon a véleményen van, hogy atmoszférikus jelenségekről lehetett szó.

A római hadsereg (Kr. e. 74): Amikor a római hadsereg összecsapott VI. Mithridatész király seregével a mai Törökország területén, akkor mind a két sereg szemtanúja volt annak a furcsa jelenségnek, amiről Plutarkhosz számolt be, ami már csak azért is különös, mert Plutarkhosz még nem élt Kr. e. 74-ben.

Plutarkhosz magabiztosan kijelentette az írásában, hogy a tökéletes, kellemes időjárást egy hirtelen robbanás zavarta meg, majd egy „hatalmas, lángszerű test jelent meg a két hadsereg között”. A szerző részletes leírást adott a tárgyról, aminek borospohár formája és olvadt ezüst színe volt. A tárgy a két sereg között landolt, ezzel megállásra kényszerítve a két sereget, amelynek tagjai ijedtükben visszavonulót fújtak.

A fura üstökös (Kr. e. 12): Nagyon keveset lehet tudni erről az észlelésről, ám ennyi is elég ahhoz, hogy bizarrnak tűnjön. A történelmi feljegyzések szerint Kr. e. 12-ben furcsa „üstökös” lebegett Róma felett. A napokon keresztül látható tárgy „megolvadt” és „fáklyákhoz hasonlóan” égett.

Egyes magyarázatok szerint a tárgy egyfajta anyahajó lehetett, ami szétszórta a kisebb, szondaszerű járműveit, amik lebegés közben feltérképezték a területet. Habár ez elég kevés információ, mégis érdemes komolyan venni, mert a történészek csak azokat a jelentéseket fogadják el és vizsgálják meg, amelyek az adott korszakhoz képest elég hitelesek és pontosak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló