Miben hasonlíthatnak egymásra a sorozatgyilkosok?



Íme tíz közös vonás, ami talán figyelmeztetésül szolgálhat.Teljes bizonyossággal nem lehet kijelenteni, hogy a sorozatgyilkosok ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, ám a megfigyelések, jelentések, kutatások azt igazolják, hogy akad néhány jellemvonás, ami figyelmeztetésül szolgálhat.

Állatok bántalmazása: A későbbi sorozatgyilkosok 99 százaléka állatokon élte kis először az erőszakos képzelgéseit. Gyerekkorban az állatok kínzása okozott nekik nagy élvezetet, de felnőttként már áttértek az emberek bántalmazására.

Kukkolás és fetisizmus: A későbbi sorozatgyilkosoknál általában sokféle parafília jelenik meg. Ilyesmi például a kukkolás, fetisizmus. Gyakran ez ártalmatlanul kezdődik, majd idővel egyre erőszakosabbá válik.

Ágybavizelés: Azt nem lehet kijelenteni, hogy az ágybavizelés biztos azt jelenti, hogy valakinek erőszakos hajlamai lesznek, de a kutatók szerint, ha az ágybavizelés 5 éves kor után is fennálló probléma, akkor figyelmeztető jel lehet.

Az ágybavizelés általában a frusztrációra utal, és a sorozatgyilkosok 57 százalékánál volt megfigyelhető jelenség.

Elszigetelve felnőni: A legtöbb sorozatgyilkos esetében a családjukban egymástól izolálva éltek, nem alakítottak ki fontos kapcsolatokat, magányosak voltak. Visszatérő jelenség, hogy a későbbi sorozatgyilkosokra gyakran nem emlékeznek a régi osztálytársak, nincsenek barátaik. Az is gyakori, hogy a sorozatgyilkosokat korábban piszkálták a többiek.

Fizikai sérülések: A fejsérülések és az ismétlődő fejsérülések is állhatnak az agresszív, erőszakos viselkedés hátterében. A szakértők elmondása szerint a temporális lebeny, a limbikus rendszer és a hipotalamusz sérülése összefüggésbe hozható a spontán agresszióval.

A megfigyelések eredményéből az derült ki, hogy a sorozatgyilkosok 70 százaléka gyerekkorában vagy serdülőként szerzett fejsérülést.

Auto-erotikus fantáziák: A sorozatgyilkosokról általában utólag kiderül, hogy elkerülték a bulikat, nem jártak társaságban, a szexuális kísérletezésük pedig kimerült az olyan aktivitásban, mint a pornográfia és az önkielégítés.

Szexuális bántalmazás gyermekkorban: A szexuális bántalmazás erősen hat az ember fejlődésére, szociális elszigetelődéshez vezethet és tanulási nehézségeket okozhat.

Alkohol és droghasználat: Azok a gyerekek, akik már magzati korban érintkeznek a droggal, alkohollal, azok súlyok károsodásokkal jönnek a világra. Ha drogos, alkoholista szülők mellett nőnek fel, akkor még nagyobb viselkedésbeli problémájuk adódhat, például kötődési zavarok, hiperaktivitás és depresszió.



Az FBI jelentései szerint a sorozatgyilkosok szüleinek 70 százaléka drogozott vagy fogyasztott alkoholt. Ugyanakkor nagyon kevés sorozatgyilkos lesz maga is függő.

Pszichés bántalmazás gyermekkorban: Sok sorozatgyilkosról kiderült, hogy gyerekkorukban bántalmazták, pszichésen zaklatták, vagy elhanyagolták őket. Az is visszatérő közös vonás, hogy a szülők viselkedése romboló, kiszámíthatatlan volt. Mindennek a következménye az volt, hogy a gyermek érzelmi fejlődése teljesen rossz irányt vett.

Fantáziák: A sorozatgyilkosok rengeteget fantáziálnak erőszakról, kellemes gondolataik pedig szinte soha sincs.

(Forrás: bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló