Rejtélyes erő döntötte ki a fákat a Washington Erdőben



Titkok és jelenleg megmagyarázhatatlan jelenségek teszik még különlegesebbé a nemzeti parkokat.Rejtélyes erő a Washington Erdőben: 2018. január 27-én az Olimpiai Nemzeti Parkban egy hihetetlen erős erő kidöntött több, mint 100 fát. A szakértők szerint a szél vagy más meteorológiai jelenség állhatott a dolog hátterében, ám az időjárási adatokból az derült ki, hogy semmi rendhagyó nem történt.

A park látogatói este jelentették be, hogy recsegő hangokat hallanak, emiatt mások földcsuszamlást, kisebb földrengést sejtenek a háttérben, de erre sincs elég bizonyíték. Az máig rejtély, hogy mi okozta a fák kidőlését és károsodását.

A Yosemite UFO: A beszámolók szerint 2002. szeptember 19-én egy lemezalakú tárgy jelent meg a Yosemite Nemzeti Park égboltján. A jelenséget több embernek sikerült lefilmeznie. Pillanatokkal a furcsa tárgy megjelenése után a légierő járművei is megérkeztek, hogy körbejárják a területet, ám a pilóták semmit sem találtak.

A Yosemite Nemzeti Park területén nem ez volt az egyetlen megmagyarázhatatlan esemény, hiszen a látogatók közül már többen állították, hogy különös fényeket láttak az égen. A szakértők szerint meteorokról vagy optikai illúziókról lehetett szó.

Az eltűnt németek: Kaliforniából Nevadába több, mint hárommillió hektárt foglal el a kopár Death Valley Nemzeti Park, amivel kapcsolatban az egyik legkülönösebb dolog 1996 júliásában történt, amikor a 49 fokban eltűnt 4 német turista.

A csapat legutolsó ismert tartózkodási helye egy szellemváros volt, ahol a látogatói könyvet így írták alá: „Átmegyünk a Passzba.”

A hatóság ebből arra következtettek, hogy ez Mengel Pass lehetett.

Amikor a nyomozók otthon sem találták a turistákat, akkor értesítették az Interpolt. Október 23-án megtalálták a németek autóját, de sem a pénztárcájuk, sem az útlevelük, se semmi másuk nem került elő.

A hatóság azt gyanította, hogy a négy embert elrabolták, ám 2009-ben emberi csontokat találtak a Death Valley-ben. A maradványokról azt állították, hogy „egész biztosak” abban, hogy a csontok az eltűnt németekhez tartóztak. Ezt követően a hatóság semmiféle friss hírt nem mondott.

Furcsa struktúrák: A közelmúltban furcsa, fából készült szerkezetek jelentek meg a Santa Fe Nemzeti Erdőben. A véletlenszerűen felbukkanó építmények több, mint 1000 fából állnak, több, mint 6 méter magasak és 4 méter az átmérőjűk.

Az erdészek amiatt aggódnak, hogy a fa ilyen formában erdőtüzet okozhat. Ha kiderül, hogy a szerkezeteket valaki szándékosan csinálta, és elkapják az illetőt, akkor az elkövetőt 5000 dolláros bírságra és hat hónap börtönre ítélhetik.

Egyelőre senki sem tudja, hogy ki és miért építette a szerkezeteket. Ennek ellenére sokan úgy vélik, hogy egy olyan kultusz munkájáról lehet szó, amelynek tagjai rituális célokra használná az építményeket.

A Smoky-hegy: Tennessee és az Észak-Karolinai határ mentél található a Smoky-hegy, ahol már számos embernek nyoma veszett. Az egyik legkülönösebb eset 1969-ben történt, amikor a 6 éves Dennis Martin a családjával kirándult a területen, majd eltűnt.

A következő hetekben a keresőegység kitartóan kereste a gyereket. Ebben az időszakban voltak, akik azt jelentették, hogy az erdőben látták, míg mások azt állították, hogy Dennis ruhadarabjait találták meg.

Az eltűnt gyerek soha nem került elő, ezért csak találgatások vannak arról, hogy mi történhetett vele. Az egyik teória szerint Dennist elrabolták, a másik elmélet azt feltételezni, hogy vadon élő állatok támadták meg. A kisfiú ügye csak egy a hegyen történt sok rejtélyes eltűnések közül.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló