Jocó bácsi Zöld Elefánt kihívása



A Kék Bálna őrület ellen indított kampányt a népszerű történelemtanár.Először külföldön szedte áldozatait a Kék Bálna nevű kihívás, amelynek célja az, hogy az interneten rávegye a tinédzsereket arra, hogy őrült dolgokat tegyenek meg. A kihívás azzal indul, hogy a játékosok fognak egy borotvát, hogy egy kék bálna képét véssék a bőrükbe.

Ezt követően veszélyesebbnél veszélyesebb feladatokat kell végrehajtaniuk. Ilyesmi például az, hogy erőszakkal tartsák vissza a lélegzetüket. Az online őrület utolsó feladata az, hogy a játékosok kövessenek el öngyilkosságot.

Sajnos a Kék Bálna már Magyarországon is megjelent, ugyanis a rendőrség bizonyítékot talált arra, hogy két fiatal is a kihívás miatt ölte meg magát. A hír eljutott a népszerű történelemtanár, Jocó bácsi fülébe is, ő pedig úgy döntött, hogy kampányt indít a Kék Bálna ellen.

„A Zöld Elefánt kihívás feladatai:

1. Olvass és nézz olyan meséket, amiket gyerekként szerettél. Hidd el, hogy nincs abban semmi ciki, ha 16 évesen Tom és Jerryt vagy Kisvakondot nézel. Én a mai napig nézem a gyerekkorom kedvenc meséit, amiken jól szórakozom. Te miért ne tehetnéd ugyanezt?

2. Ha valakit megbántottál, akkor kérj bocsánatot! Ne őrizz haragot, ne fújj rá, hiszen korában jóban voltatok, ráadásul biztos, hogy egy buta félreértés miatt vesztetek össze, azért pedig felesleges haragban lenni.

3. Rajzolj egy kicsi zöld elefántot egy papírra, amit adj oda valakinek azzal a kívánsággal, hogy „Legyen szép a napod”!

4. Minden nap segíts otthon a szüleidnek! Kiviheted a szemetet, beteheted a szennyestartóba a koszos ruhákat, vagy készíthetsz finom szendvicseket vacsorára. Hidd el, hogy ezek után könnyebben el fognak engedni a barátaiddal!

5. Minden egyes nap beszélgess egy-két szót egy olyan osztálytársaddal, akivel nem igazán szoktál szóba elegyedni. Ha megismered őt, akkor könnyen lehet, hogy rá fogsz jönni, hogy ő is ugyanolyan jó fej, mint a többiek.

6. Hallgass vidám zenéket, énekelj, sőt, táncolj az utcán séta közben, ha van hozzá kedved. Lehet, hogy bolondnak fognak nézni ezért, de kit érdekel? Az a fontos, hogy jól érezd magad és kiegyensúlyozott legyél.

7. Amikor csak lehet, akkor kirándulj és játssz a barátaiddal a szabadban. Nézzetek meg szép helyeket, épületeket. Nevessetek, szórakozzatok! Ezek az örömteli pillanatok nagyon sokáig meg fognak maradni az ember emlékezetében, és könnyebben át fog lendíteni a nehéz pillanatokon.

 

8. Minden nap, ha látsz egy szomorú embert az utcán, vagy az iskolában, akkor mosolyogj rá! Figyeld az emberek reakcióit, hogy hogyan reagálnak a mosolyra!

9. Minden nap úgy feküdj le, hogy az ágyban idézz fel egy pillanatot, ami az adott napban vicces volt, boldogsággal töltött el. Hidd el, hogy így könnyebben és nyugodtabban fogsz aludni, illetve szebb álmot fogsz látni.

10. Ha a felsorolt feladatokat elvégezted, vagy naponta megteszed, akkor biztos, hogy eszedbe se fog jutni az, hogy szomorkodj, és mindenféle idióta, önmagadnak ártó kihívásokban részt vegyél, mert boldog leszel és kiegyensúlyozott. A napjaid örömtelien, barátok között fognak telni.

Soha ne felejtsd el, hogy kamaszkorban, de később felnőttként is természetes jelenség, ha néha rossz a hangulatod, mert ez az élet velejárója. Az azonban csak a te döntéseden múlik, hogy sajnáltatod-e magad, vagy inkább a világ képébe nevetsz és mész tovább, előre! :)

Köszönöm mindenkinek, aki csatlakozik a Zöld Elefánt kihíváshoz. Együtt megmutatjuk, hogy a zöld elefánt mennyivel erősebb, mint az a nyavalyás kék bálna.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló