Szűz Mária képe jelent meg Juan Diego köpenyén



Csodák, amelyeknek sokan lehettek szemtanúi.Juan Diego köpenye: 1531. december 12-én találkozott Szűz Máriával a mexikói indián, Juan Diego Cuauhtlatoatzin, aki papért indult, hogy az feladja az utolsó kenetet a beteg nagybátyjának, ám a Tepeyac hegyén Mária azt mondta, hogy a nagybátyja nem hal meg.

A Szűz arra kérte az indiánt, hogy a hegy tetején szedje össze a rózsákat, amiket Juan Diego az indián köpenyébe rakott. Szűz Mária ekkor közölte, hogy a férfi csak Zumarraga püspök előtt nyithatja ki a köpenyt. Amikor az indián szót fogadott, akkor a rózsák kihullottak a ruhájából, amin megjelent Mária alakja. Napjainkban Guadalupéban tekinthető meg a csodás köpeny.

A fátimai napcsoda: Nagyjából 30-100 ezer ember látta a portugáliai Fátimában az 1917. október 13-ai napcsodát. A beszámolók szerint eleinte esett az eső, majd kitisztult az ég, a Nap forogni kezdett, fényesebb lett, több színben ragyogott le a tömegre, majd zuhanni kezdett, miközben az esőtől vizes ruhák megszáradtak. 1930. október 13-án a római katolikus egyház hivatalosnak ismerte el a csodát.

Lourdes-i jelenések: 1858. február 11-én vették kezdetüket a csodák. Először a 14 éves Bernadette Soubirous beszélt arról az anyjának, hogy látott egy „hölgyet” a Massabielle barlangban, amikor a húgával és az egyik barátjukkal arra barangoltak.

A hölgy azt kérte a kislánytól, hogy ásson az egyik szikla tövében, majd igyon a forrásból. Ez a forrás a mai napig létezik, és több millióan keresik fel azt remélve, hogy meggyógyulnak tőle.

Pio atya: Az olasz kapucinus szerzetest a stigmái tették híressé. Ezek a jelek akkor jelentek meg Pio atyán, amikor pappá szentelték, ám ő végig próbálta titokban tartani a sebeket, amik ráadásul illatosak voltak.

2008. március 3-án felnyitották Pio atya sírját, akinek teste teljesen épen feküdt a koporsóban, amit ma a San Giovanni Rotondoban található kolostorban tekinthetünk meg.

Copertinói József: A levitációra képes Copertinói Józsefet 1767-ben avatták szentté, később pedig a légi utazók, a pilóták, a szellemi fogyatékosok és a rossz tanulók szentje lett. A története szerint 1630-ban részt vett a copertinói körmeneten, ahol hirtelen felemelkedett és a tömeg fölött lebegett.

Szűz Mária jelenések Zeitounban: Az 1968-1970-es Kairóhoz közeli zeitouni jelenések 2-3 éven át tartottak, tehát több millió ember láthatta és filmezhette le a csodát, amit a katolikus egyház még mindig nem erősítette vagy cáfolt meg.

A lancianói csoda: A VIII. században egy bazilita szerzetes csodát tett az olaszországi Lanziano Szent Legonzianónak szentelt templomban, ahol a mise alatt az ostyát hússá, a bort vérré változtatta át.

1970-71-ben a Sienai Egyetemen végzett tudományos vizsgálata azt állapította meg, hogy a hús és a vér is embertől származott. A hús szívből lehetett, a vér pedig AB típusú. A bizonyítékot még mindig Lancianóban őrzik.

Neumann Teréz: 1918. október 10-én, egy tűzben bénult le Neumann Teréz, egy évvel később pedig a látását is elvesztette, de 1923. április 29-én, Lisieux-i Teréz boldoggá avatásának napján rendbe jött a látása.

1926. március 5-én nagyböjt első péntekén megjelent egy seb a szíve fölött, majd Jézusról volt látomása. Teréz minden pénteken átélte Jézus szenvedését. 1922-től csak ostyán élt, 1926-tól pedig vizet sem ivott.

1927 júliusában, két héten keresztül, egy orvos és négy ápolónő figyelte egész nap. Őket nagyon megdöbbentette, hogy Neumann Teréz tényleg csak ostyán él, mégsem beteg, nem fogyott és nem száradt ki.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló