Festői szépségű kisvárosok támogatják a nyugodt nyaralást



Ezekben a falvakba elbújhatsz a világ zaja elől.A nyaraláskor is igaz a mondás, amely szerint ahány ember, annyi szokás, hiszen a turisták között szép számmal vannak, akik bulizni szeretnének, elvegyülnének a városi forgatagba, nincs ellenükre a tömeg, ám mellettük ott vannak azok, akik tökéletes csendre, nyugalomra és kevés emberre vágynak.

Számukra a tündérmesébe illő, idilli kisvárosok, falvak jelentheti a legjobb üdülőhelyet. Ha te is elbújnál a nagyvárosi zaj elől, akkor az alábbi településeken ezt megteheted.

Bibury, Anglia: A festői szépségű tájjal megáldott kisváros 1000 éve áll, de még ma is XI. századi hangulatot áraszt, a korabeli stílusú házak, a csodás környezet és a járművek hiánya miatt. Anno itt forgatták a Bridget Jones naplóját és itt született a világhírű miss Marple.

Marsaxlokk, Málta: A színes halászfaluban 3000 ember él. Marsaxlokk kikötőjét elkerülik a viharok, emiatt a sárga homokkőből épített házak annyira közel vannak a vízhez, hogy csak két sávos út van. Az egyiken az autók, a másikon a gyalogosok közlekedhetnek.

Alberobello, Olaszország: Az olasz falu az 1400 trullo nevű épületből álló komplexumának köszönheti a hírnevét, ami az UNESCO világörökség része, ugyanis történelmi és humanitárius téren is jelentős szerepet töltött be.

A trullos mészkőből épített lakóházak remek példái annak, hogy hogyan alakítható ki az ilyenfajta falszerkezet. Maga az elnevezés a latin trulla szóból származik és kupolát jelent.

Simiane-La-Rotonde falu Provence-ban, Franciaországban: Egy kétszögű piramis-rotunda kastélyról kapta a nevét a francia falu, ahol álomszép levendulamezők, csodás kék ég, alpesi hegyek és mediterrán ételek teszik tökéletessé a kikapcsolódást.

Emellett a rengeteg zenei fesztivál és a szépséges Provence is a kedvedre tehet. Simiane-La-Rotonde legfőbb látnivalója a XII. században épült Château des Agoult.

Monsanto, Portugália: Az aprócska települést Portugália „portugál falvának” is becézik. A faluban egyes sziklatömbök egyben egy ház fala és teteje. A hatalmas gránitsziklák alatt aprócska vörös cseréptetős házak találhatóak.

Giethoorn, a holland Velence, Hollandia: Hollandia legcsodálatosabb, közel 100 éves, falvát a „holland Velencének” is nevezik. A település vízzel teli csatornák mentén terül el több, mint 4,2 mérföld hosszan.

Az itt élők általában sima és motoros csónakkal közlekednek a vízen, de kerékpárral is megközelíthetőek a több, mint 50 aprócska szigeten lévő elszórt házak, amiket fából épített hidak kötnek össze.

Halászfalu, Cua Van, Vietnam: A Long Bay-ben található a lebegő halászfalu, Cua Van, ami az egyik legnagyobb a világon, és csak csónakkal lehet megközelíteni. A településen csak halászok élnek, ugyanis a dél-kínai tenger elképesztően gazdag, emiatt virágzik a halászat.

Longji Rice teraszok, Kína: A helyiek által „a Sárkány gerincének teraszainak” nevezett teraszok a XII. században, sok éven át készültek, és a színes Ping An faluban tekinthetőek meg. A kemény és kitartó munkával kialakított teraszok a hegyek lejtőin épültek, 1100 méter magasan.

Pariangan, Indonézia: Nyugat-Szumátrában a Merapi vulkán magasodik a falu fölé. A településről a helyiek úgy vélik, hogy ez a Minangkabau nép által lakott legöregebb falu. Ha érdekel a bennszülöttek kultúrája és szokásai, akkor itt mindent megtudhatsz erről.

Pariangan nem csak a helyiek miatt különleges, hanem az autentikus, rattal falas házak miatt is, amelyek között akad 300 éves is. Itt járva a XIX. században épített mecsetre is vess egy pillantást!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló