Terrorveszélyes országok



A brit kormány összegyűjtötte azoknak az országoknak a listáját, amelyek a terrorizmus szempontjából veszélyesek lehetnek 2018 nyarán.Tunézia: 2015 óta szükségállapot van érvénybe az észak-afrikai országban. A brit hivatal szerint a turisták jobb, ha elkerülik a Chaambi Mountains Nemzeti Parkot, de Mount Salloum, Mount Sammamma, valamint Mount Mghila kijelölt katonai övezete is a nem javasolt területek között szerepel.

Szintén nem ajánlott felkeresni az El Borma és Dhehiba militarizálódott, déli részét is, de a líbiai határ közelébe se utazzon senki! Ha nem muszáj, akkor Nefta, Douz, Médenine és Zarzis városokba, illetve az ezektől délre fekvő településekre se látogasson el senki! Az algériai határ 30 kilométeres körzete, Jendouba, Casserint és Sbeitla is kerülendő.

Törökország: A brit Külügyi- és Népjóléti Hivatal (FCO) azt javasolja a turistáknak, hogy kerüljék el a török-szír határ 10 kilométeres körzetét és Diyarbakır városát, mert a hivatal megítélése szerint a szír harcok a török határhoz közel dúlnak, tehát abban a régióban magasabb a terrorveszély.

Törökországot a június 24-i török elnök- és parlamenti választás idején jobb elkerülni, mert demonstrációkra lehet számítani.

Egyiptom: A hivatal megítélése szerint nagy a veszélye annak, hogy Egyiptomban terrorakciót hajtanak végre, ezért azoknak a turistáknak, akik Egyiptomban szeretnének nyaralni, azt tanácsolják, hogy legyenek rendkívül éberek, mindig kövessék az egyiptomi hatóság és az utazásszervező cégek tanácsait!

A hivatal nem tanácsolja a Dél-Sínai Kormányzóság területére való beutazást, kivéve Sharm el Sheikhet, valamint annak repülőterét, Sharm el Maya, Hadaba, Naama Bay, Sharks Bay és Nabq területeket.

A hivatal azt kéri a turistáktól, hogy fontolják meg Sharm el Sheikhet légi úton történő megközelítését és az onnan való indulást! Egyiptomban a kerülendő területek között említették a Nílus völgyétől nyugatra elhelyezkedő térséget, a Nílus deltájának vidéke, kivéve a Nílus deltáját és a Marsa Matruh közötti részeket.

Spanyolország: Az elmúlt időszak politikai eseményei miatt a brit hivatal azt tanácsolja, hogy mindenki gondolja át, hogy Barcelonában vagy Katalónia más régiójában szeretne-e nyaralni, mert egyáltalán nem biztos, hogy nem fognak folytatódni a tüntetések. Habár a demonstrációk alapvetően békések, mégis könnyen összecsapásokba torkollhatnak. A tüntetések miatt a tömegközlekedésben is lehetnek fennakadások.

Amerikai Egyesült Államok: Az USA-ban annyira magas a terrorveszély, hogy az embereket arra kérik, hogy folyamatosan tájékozódjanak, kövessék figyelemmel a terrorizmussal kapcsolatos híreket. Ezen kívül az amerikai belbiztonsági hivatal különleges biztonsági intézkedéseket vezetett be a repülőtereken.

Görögország: Az FCO azt javasolja a turistáknak, hogy indulás előtt igényeljenek európai egészségbiztosítási kártyát, a görög nyaralás ideje alatt pedig tartsák maguknál az útlevelüket vagy valamelyik fényképes igazolványukat. A kártyával nem lehet minden orvosi költséget rendezni, ezért érdemes átfogó utazási és orvosi biztosítást kötni a görög útra.

Franciaország: A brit kormány szerint Franciaország ki van téve az iszlamista terroristák támadásának. A francia kormány megerősítette a biztonsági intézkedéseket, ám ennek ellenére arra figyelmeztetik a helyieket és a turistákat, hogy mindig legyenek éberek.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló