Népszerű turistaparadicsomok, amiket jobb elkerülni a nyári szezonban!Halaszd el az olasz, holland, francia, spanyol és dél-afrikai vakációdat az év egy másik időszakára!Ha te is azok közé tartozol, akik népszerű helyeken képzelik el a pihenésüket, akkor ne kövesd el azt a hibát, amit sokan mások, akik nyáron utaznak el valamelyik turistaparadicsomba, ugyanis ilyenkor hőség, tömegnyomor, drágább szállások ronthatják el az álomutazást.

Annak érdekében, hogy jó értelemben legyen felejthetetlen az utad, fogadd meg az alábbi tanácsokat!

Sevilla: Ha szeretnéd megtekinteni Sevilla épületeit, amikre nagy hatással voltak a mórok és a spanyol szív, valamint érdekelnek a meseszép narancssárga utcácskák, akkor ne júliusban vagy augusztusban utazz a városba, mert akkor 40 fokot mutat a hőmérő higanyszála. Inkább tavaszra vagy őszre időzítsd a városlátogatást!

Ibiza: Ha mindenképpen Ibizán pihennéd ki az év fáradalmait, akkor ne nyáron tedd, hanem inkább májusban vagy szeptemberben utazz, mert az időjárás megfelelő lesz és a strandon is találsz helyet.

Amszterdam, Hollandia: Nyáron olyan szinten megsokszorozódik a turisták száma, hogy a helyiek szabályosan menekülnek a saját városukból. Ha mindenképpen belekóstolnál a holland életérzésbe, akkor inkább Rotterdamba utazz!

Agra, India: Ha a saját szemeddel szeretnéd megnézni a Taj Mahalt, akkor ezt ne nyárra tervezd, mert akkor elviselhetetlen a 40 fokos hőség, ami áprilistól júniusig tart Indiában. Június után a monszun időszaka veszi kezdetét, az esős évszak pedig egészen szeptemberig kitart. Az indiai nyárban való szenvedés helyett inkább októberre vagy novemberre tervezd az utazásodat, mert a monszun után 25-30 fokra esik a hőmérséklet!

Skócia: A nyári utazást alaposan meg kell fontolni, mert Skóciában július és augusztus közé esik a szúnyogszezon, tehát csak jól felöltözve, szúnyogriasztóval felszerelkezve védekezhetsz a csípések ellen. Inkább utazz szeptemberben vagy októberben, mert akkor megváltozik a fák színe és a rovarok sem jelentenek olyan nagy veszélyt.

Thaiföld: Thaiföldön májustól októberig drasztikus változáson esik át az időjárás, az eső pedig minden nap órákig zuhoghat. Elsősorban az olyan népszerű szigeteken esik a leginkább, mint Koh Phi Phi, Koh Tao és Phuket. Ha Thaiföldre szeretnél utazni, akkor a novembertől februárig tartó időszakban tedd meg, mert az időjárás ilyenkor a legideálisabb a strandoláshoz és mindenféle szabadtéri tevékenységhez.

Dél-Afrika: Dél-Afrikában tél van, amikor Európában nyár, tehát, ha nem kabátban képzeled el a dél-afrikai utadat, akkor inkább a decembertől márciusig tartó időszakra szervezd az utad!

Párizs: Ha nyáron utazol Párizsba, akkor minden látványosság előtt hosszú sorokban kell kivárnod, hogy végre vethess néhány pillantást a nevezetességekre. Ha nem szeretnél órákat pazarolni az életedből arra, hogy várakozol, akkor jobban jársz, ha ősszel, tavasszal vagy télen utazol Párizsba. Emellett nyáron sokkal drágábbak a párizsi szállások. A legjobb, ha márciusban vagy októberben látogatsz el a francia fővárosba.

Olaszország: Ha Olaszországba szeretnél utazni, akkor ezt tavasszal vagy ősszel tedd, mert akkor nem csak az időjárás lesz kedvezőbb a városlátogatáshoz, hanem a repülőjegy és a szállás is olcsóbb!

Májusban és októberben nagyon jó az idő az olasz kiránduláshoz és turistából sincs sok. Decemberben és januárban csak akkor utazz Olaszországba, ha szereted és jól viseled a hideget, a karácsonyi vásárokat és a fesztiválokat!

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló