Miért használnak keskeny ágytakarót a szállodai szobákban?



A szállodaipar legkülönösebb szokásai és azok magyarázata.Keskeny ágytakaró: Az egyik legelterjedtebb szokás, hogy a szállodai szobákban egy ágysálnak nevezett anyag takarja az ágy alsó részét. Ennek a magyarázata az, hogy ágytakarók nem moshatóak elég gyakran, viszont az ágyat muszáj valamivel lefedni a higiénikusság miatt. Emellett az ágysál jelentős pénzmegtakarítás, ugyanis kevesebb rétegből áll.

Becsomagolt távirányító: Speciális tisztítószerekkel kell fertőtleníteni a távirányítót, amit ezt követően műanyag burkolatba tesz a hotel személyzete.

Lyukak a kukán: A három lyuk azt a célt szolgálja, hogy levegő jusson a szemetesbe, ezzel akadályozva a vákuumhatást, tehát a zsák nem tapad a kukához, amit könnyebb kiüríteni.

Ezért nincs 420-as szobaszám: Észak-Amerikában a kannabisz használók kódja a 420-as szám, ez a szleng pedig már elterjedt az egész világon, emiatt a szállodatulajdonosok a félreértések elkerülése végett, a 420-as ajtószámot 419+1 jelöléssel látják el.

Két szívószál egy koktélban: A sok jeget tartalmazó italokba gyakran két szívószálat tesznek, mert a jég egy blokkot képez az ital felületén, ami miatt nem jut levegő a pohár alsó részébe. Ez megnehezíti az ivást. A második szívószál eléri a pohár alját, és megkönnyíti az ivást.

Telefon a fürdőszobában: Könnyen előfordulhat, hogy valaki balesetet szenved, szívrohamot kap vagy valamilyen trauma éri a fürdőszobában. Az ilyen vészhelyzetekben jól jön, ha van egy telefon a fürdőszobában, hogy segítséget lehessen hívni.

Hófehér ágynemű: Ez egyszerű pszichológia, hiszen a hófehér ágynemű azt a hatást kelti, hogy alaposan kitakarították a szobát. A hófehér ágynemű másik előnye az, hogy az alkalmazottaknak nem kell azzal foglalkozniuk, hogy a színek között válogassanak. Ugyanezen elv alapján fehérek a hotelban található ruhák és törölközők is.

Hajtogatott vécépapír: A szállodai fürdőszobában feltekert toalettpapír azt jelzi a vendégnek, hogy a takarítás óta nem használták a szobát. Egyes szállodákban már hagyománya van a feltekert vécépapír művészetének.

Zacskók a fürdőszobában: A felakasztott tasakok azért vannak, hogy a vendég abban dobja ki azokat a dolgokat, amiket nem szeretne, ha mások meglátnának. Ilyesmi például a női higiéniai termék. Ezzel a megoldással az esetleges dugulás is elkerülhető.

Érzékelő a törölközőn: Napjainkban nagyon gyakori, hogy a vendégek megpróbálják ellopni a szállodai törölközőket, emiatt a hotelek különböző, lopás esetén csipogó, érzékelőkkel próbálják megakadályozni a lopást.

Lepedő a matrac alá tűrve: A szállodaipar a hadseregtől vette át a borítéknak nevezett ágy kialakítást, mert a lepedő szélei így nem lógnak ki, nem érnek a padlóhoz, ezért sokkal tisztább lesz az ágy. A boríték kialakítás másik oka az, hogy amikor még nem létezett központi fűtés, akkor a vendégek meleg vizes palackokkal melegítették fel az ágyat, a „boríték” pedig bent tartotta a meleget.

Biblia az éjjeliszekrényben: A XIX. században a The Gideons International elküldték a Biblia egy-egy példányát a szállodáknak, hogy a vendégek megismerkedhessenek a Szentírással. Napjainkban a Korán, a Tóra és a Biblia egy-egy példánya is megtalálható a szállodákban, ha a vendégnek szüksége lenne rá.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló