Meghozza a kedved az olasz nyaraláshoz a Római vakáció



A legjobb utazós filmek, amik után a legszívesebben azonnal nyaralni indulnál.Július közepén sokan nyaralnak, vagy tervezgetik, hogy hol fogják eltölteni a szabadságukat, ám előfordulhat, hogy hiába van nyár, még nem jött meg a kedved az utazáshoz. Ezen az állapoton szinte biztos, hogy változtatni fog, ha megnézed az alábbi listán szereplő utazós filmek valamelyikét, hiszen egytől egyig képesek meghozni az ember kedvét az utazáshoz.

Római vakáció (1953): Anne hercegnő, egy távoli ország trónjának várományosa, európai körútra indul, ami során eljut Rómába. Amikor a hercegnő hisztirohamot kap, akkor az orvosok nyugtatót adnak neki és pihenést javasolnak. Éjszaka Anne kiszökik a városba, ahol megismerkedik Joe Bradley újságíróval, aki egy jó sztori lehetőségét látja a kábult hercegnőben.

Amélie csodálatos élete (2001): Amélie (Audrey Tautou) szemén keresztül nem csak Párizst ismerheted meg, hanem azt is megtudhatod, hogy milyen az introvertáltak sajátos, különleges világa.

Walter Mitty titkos élete (2013): Walter kalandokról fantáziál, de a valóságban egyik dolgot sem meri megtenni. Az álmodozás akkor ér véget, amikor az egész világot be kell járnia egy negatív után, és olyan kalandokba keveredik, amelyekre soha nem gondolt volna.

Vicky Cristina Barcelona (2008): Vicky (Rebecca Hall) és Cristina (Scarlett Johansson) úgy dönt, hogy Barcelonában fog nyaralni. A spanyolországi vakáció azonban nem várt izgalmat tartogat.

Napsütötte Toszkána (2003): A sikeres írónő, Frances (Diane Lane) házassága és élete teljesen tönkremegy, ezért a nő egyik barátnője olaszországi repülőjeggyel próbálja jobb kedvre deríteni. Frances Toszkánába utazik, ahol beleszeret a tájba, a helyiekbe és egy ódon villába.

Vadon (2014): Cheryl (Reese Witherspoon) nem tudta feldolgozni az édesanyja halálát, ráadásul úgy érzi, hogy teljes kudarc az élete, ezért elhatározza, hogy teljesíti az 1500 kilométer hosszú Pacific Crest Trailt.

Távol Afrikától (1985): Karen (Mery Streep) hozzámegy az unokatestvéréhez, Blixen báróhoz, majd a férfi kenyai ültetvényére költöznek.A kicsapongó életet élő férj szifilisszel fertőzi meg a feleségét, majd lelép. A farmon magára maradt nő mindent megtesz, hogy felvirágoztassa a helyet, ami közben beleszeret Denys Fintsch Hattonba (Rober Redford), az Afrikát bejáró kalandorba.

Az angol beteg (1996): A végéhez közeledő második világháborúban Hana, az ápolónő (Juliette Binoche) egy elhagyatott, toscanai kolostorban felolvas egy súlyosan beteg férfinak (Ralph Finnes), aki nem emlékszik az életére. A képekkel és levelekkel teli könyvben Gróf Almásy László, a híres magyar kutató, a második világháború előtt egy expedíción felfedezi az addig feltérképezetlen sivatagokat.

Éjfélkor Párizsban (2011): Gil (Owen Wilson) és menyasszonya, Inez (Rachel McAdams) Párizsba utaznak, de a francia fővárosban kiderül, hogy mind a ketten mást várnak a jövőtől. Az egyik éjjel Gil beszáll egy fiákerbe, ami átviszi az 1920-as évekbe.

Keleti nyugalom – Marigold Hotel (2011): A film főszereplője egy maroknyi özvegy, idős brit, akik úgy döntenek, hogy elutaznak a reklámban látott Jaipurban, a Marigold Hotelbe, hogy ott éljék le a maradék idejüket.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló